1. Et värvirull ei kuivaks

Kui sul on juhuslikult remont pooleli ja seinade värvimine täis hoos, siis on see nipp just sulle. Selleks, et õhtul poolelijäänud värvimine hommikul samast kohast jätkuda saaks, mässi värvirull toidukilesse. Nii ei kuiva ta hommikuks ära.

2. Loo seinale mustreid

Kui lihtsalt värvitud sein tundub pärast võõpamist igav, siis kortsuta natuke toidukile ning aseta see värskelt värvitud seinale. Nii tekitad sinna ägeda antiikse mustri.

3. Õhku läbilaskvad aknad

Jah, see ei ole küll kõige ilusam variant, aga kui talvel aknad külma õhku läbi lasevad, siis toimib ajutiselt küll. Tõmba akendele kiht toidukilet peale ning kinnita servad teibiga seina külge. Saad sooja ja tuulevaba kodu.

4. Vein korgivabaks

Kui veini kogemata korgitükid sisse kukuvad ja kodus sõela ei leidu, siis saab nendest ka toidukile abil lahti. Tee sinna nõelaga augud sisse ja vala vein läbi augustatud kile karahvini ümber. Ongi korras!

5. Hoiusta köögiriistu

Kui kolimine või väiksematsorti asjade sorteerimine käsil, siis on targaks nipiks näiteks köögiriistad toidukilega kokku tõmmata. Nii tead, et miski ei lähe kaduma ja kõik ühesugused asjad on omaette ära pandud.

6. Eemalda tüütuid silte

Kui pudelilt või purgilt ei taha silt kuidagimoodi maha tulla, siis aseta selle peale märg köögipaberi tükk ning tõmba see siis toidukilesse. Lase natuke seista ja mõne aja pärast saad sildijäänused ilusti maha pesta.

7. Hoia külmkapisahtleid puhtana

Selle asemel, et iga paari nädala tagant riiuleid nühkida, aseta nendele hoopiski kiht kleepuvat toidukile. Mustaks minemisel tõmba lihtsalt kile ära ja asenda uuega.

8. Hoia vedelikud seal, kus nad olema peavad

Väldi olukorda, kust kotist termost võttes selle sisu mööda sinu kotti laiali rännanud on. Enne, kui hakkad korki peale keerama, aseta sinna tükike kilet. Seejärel keera kork tugevalt kinni.

Allikas: Elle Decor