Kõigi tõugude juures on kõige olulisem enne looma soetamist tausta uurida ning osta loom paberitega loomakasvatajalt.

MUNCHKINI KASS (Munchkin Cat)

Kui teile tuleb silme ette "Võlur Oz", siis just see kass võiks olla Munchkinimaa maskott. Need võluvad olendid on normaalsuuruses kassid, aga nende jalad on poole lühemad. See ei vähenda sugugi nende muid omadusi. Nad on niisama paindlikud ja erksad kui muud kassid.

Lühijalgse ja pikajalgse Munchkini ristsugutisena võivad poegadel olla nii lühikesed kui pikad jalad.

Seda tõugu tutvustati esmakordselt Madison Square Gardeni kassinäitusel 1991. aastal. Omanike sõnul on Munchkinid loomuselt samasugused kui muud kassid. Neil võib olla harjumus peita väikeseid esemeid, nagu pliiatseid, palle ja juukseklambreid, et nendega hiljem mängida. Nad taluvad hästi rihma ning viivad omaniku meelsasti jalutama. Sõbralike ja enesekindlate olenditena saavad nad hästi läbi teiste kasside, koerte ja inimestega.

Neid on erinevaid värve ning karv võib olla kas pikk või lühike, aga üks on kindel: köögilauale nad hüppama ei hakka!

Üldandmed

Suurus: kaal unbes 2,8 kilo
Eluiga: 13 kuni 18 aastat
Hind: 300 - 400 USD

Lisainfot leiad külastades Munchkini kassi kodulehekülge.

BENGALI KASS (Bengal Cat)

Tegemist on uue kassitõuga, mis näeb välja rohkem miniatuurse leopardi moodi. See tõug on aretatud tavalisest kodukassist ja Aasia metsikust leopardkassist. Hoolika tõuaretuse tulemusena on kodukassi loomus püütud metskassi kesta sisse. Kõige ihaldusväärsemad selle tõu esindajad on erksa naha ja silmatorkavate tõutunnustega. Neil on pikk sale keha, väikesed kõrvad, tihe saba ja ainulaadne kullatipuline karv. Nad on ka kaunis suured. Isane kass võib kaaluda kuni 10 ja emane kuni 6 kilo. Aga olge ettevaatlikud, neid eraldab metskassidest vaid neli põlvkonda, seega on nad kaunis isepäised ning nende korraharjumused ei pruugi olla kõige paremad.

Üldandmed

Suurus: kaal vahemikus 3,5 kuni 8 kilo
Eluiga: teadmata (see tõug on vaid 20 aastat vana)
Hind: 500 - 1000 USD

KANAANI KOER (Canaan Dog)

Tegemist on Kaug-Ida karjakoera järeltulijaga. Kaanani koer hoiab võõrastest eemale, on uudishimulik, lojaalne ning armastab oma peret.

Nad on keskmist kasvu erksad ja atleetlikud loomad. Sellel tõul on karvane saba, mis läheb erutuse korral rõngasse ja tihe madal karv.

Kanaani koer on kiire liikuja ning tundub väsimatuna, suutes joosta pikki tunde. See on väga tark koer ja andunud oma perele. Seda tõugu on kerge koolitada. John F. Kennedy juunioril oli Kaanani koer.

Üldandmed

Suurus: isased turja pealt 50-60 sentimeetrit
emased 48-58 sentimeetrit
Kaal: isased kaaluvad 18 kuni 22 kilo
emased 14 kuni 18 kilo

Ideaalne suurus jääb nende suuruste vahele.

Hind: pole teada

Lisainfot Kanaani koerte kohta leiad
.

INDIAANI KOER (American Indian Dog)

Tegemist on tegelikult igivana tõuga, mis on maailma kõige haruldasem ja samas ka kõike puhtam tõug. See koer liikus kaks sajandit tagasi koos Ameerika indiaanlastega mööda preeriaid ja metsi. Mõnel indiaani perel oli kuni 30 koera, kes neid kaitsesid, lapsi hoidsid, aitasid sooja hoida ja püüdsid koguni kalu. Koeranahku kasutati talvel sooja hoidmiseks.

Mõnikord jäeti koerad jooksuajal välja koiottidega paarituma, et tõugu puhastada. 1800te lõpuks aga olid Ameerika uusasukad selle tõu peaaegu hävitanud, ajades nad segamini koiottide või huntidega.

Kuulsa tõu otsingud algasid 30 aastat tagasi ning siis leiti vaid 17 koera. Praeguseks on Ameerika Kenneliliidus registreeritud umbes 120 Indiaani koera.

Need loomad on targad, erksad, lojaalsed ning ilusad. Nad suudavad hüpata kuni kolme meetri kõrgusele ja ronida puu otsa niisama kiiresti kui kassid. Nad hauguvad harva. Välimuselt meenutavad indiaani koerad koiotti, nende karvkate võib olla erinevat värvi, alates hõbedasest kuni kuldpunase ning kreemikani välja. Neid koeri kasutati "Bravehearti", "Rob Roy" ja "Macbethi" filmimisel.

Üldandmed

Suurus: 12 kuni 14 kilo
Eluiga: 16-18 aastat
Hind: 500-1200 USD

Infot selle tõu kohta leiad siit.

HARLEKIINI PUUDEL (Harlekin Poodle)

Kõik teavad, milline puudel välja näeb, aga see loom võib teile üllatuse valmistada. Ameerika Kenneliliidu koertenäitustel peetakse seda tõugu standardile mitte vastavaks, aga muudes riikides on laiguline isend au sees.

Nad on väga intelligentsed ning neid on kolme suurust: tilluke, miniatuurne ja normaalne. Kuigi selle tõu omanikud vannuvad, et nad on leebemad kui tavaline Ameerika puudel, on sisuliselt siiski tegemist sama tõuga.

Üldandmed

Suurus: väikseim alla 30 sentimeetri
suurim üle 40 sentimeetri
Eluiga: 13 kuni 15 aastat
Hind: orienteeruvalt 1500 USD