Paned jalanõud kuivama radiaatori või ahju peale

Neil tuleb lasta kuivada esikus (kus võiks olla õhku läbi laskev vaip, näiteks bambusest) ja selleks tuleks varuda kaks kuni kolm päeva; et niiskus paremini välja saada, võib jalanõudesse toppida ajalehepabereid — need aitavad ka jalanõu loomulikku kuju säilitada.

Pesed jalanõusid pesumasinas

Liim, mis jalatsit koos hoiab, seejärel enam oma tööd ei tee — pesumasinast välja tulnud käimad võivad olla küll säravvalged ja puhtad, ent kui tallad on liimist lahti, ei saa neid kanda.

Käid vaid ühe paari saabastega

Ideaalis võiks talvejalatseid olla kaks paari; kuna saapad kuivavad kuni kolm päeva, pole need juba järgmisel päeval jalga tõmmates põhjalikult kuivanud ja see vähendab jalatsi eluiga märgatavalt.

Hoolitsed jalanõude eest alles pärast esimest kandmist

Hooldamisega enne esimest kandmiskorda algust tehes tagad parema väljanägemise ja pika elueaga jalanõud — hooldamata jalanõu saab ruttu märjaks ja pärast kuivamist jäävad pinnale inetud soolarandid.

Jätad soolarantide eemaldamise järgmiseks päevaks

Soolarandid on saabaste nuhtlus, ent neid ei teki, kui käimad enne hoolikalt niiskuskindla vahendiga üle pihustada ja kaitsva määrdega immutada; kui valged randid juba nahal, tuleb kõigepealt hõõruda soolarandiga kohta tugevamat sorti harjasega, seejärel puhastada märja lapiga ja lasta siis kuivada.

Veel nippe jalanõude hooldamise kohta loe ajakirja Naisteleht+Naised värskest numbrist!