1. Riiulid

Aseta kõik kila kola avatud riiulitele, mida pea igast mööblipoest odava hinnaga leida võid. Mõni neist ei vaja isegi seda, et sa naela seina lööks, seega ei saa ka korteriomanik sinu peale asjatult pahaseks.

2. Peeglid

Peeglid lisavad sügavust ja muudavad väikese pinna visuaalselt suuremaks ning seinad kõrgemaks. Seega, aseta kas mitu väikest või üks suur peegel ühte oma koduseinadest.

3. Anna mööblile uus nägu

Kui sul üürikorteris mõni laud, mis just sinu maitsega kokku ei käi, siis vii see näiteks keldrisse. Mine surfa mõnel kirbuturl või antiikpoes ja võid leida enda jaoks hoopis midagi ägedamat. Vajadusel saad selle ka üle värvida.

4. Kaunista aknad

Kardinad annavad akendele ja ruumile ilusa välimuse. Kui sul veel neid ei ole, siis peaksid kindlasti kardinapoodi suunduma. Olles aga ise osavnäpp, võid sammud hoopis kangapoe poole sättida — nii saad otsida täpselt sobiva kanga, millest endale ilusad kardinad õmmelda.

5. Korvid

Selle asemel, et pleedi lihtsalt diivani peal hoida, osta endale parem koju üks väike armas korvike. Aseta see diivani kõrvale ja hoia oma tekki seal. See loob hubase ja sooja tunde.

6. Vaibad

Et põrand ei oleks külm ja kõle, otsi endale poest või kirbukalt mõni ilus vaip. Loomulikult vaata aga, et sa liiale ei läheks — tervet põrandat ära katta pole mõtet, paar vaipa siin-seal ei tee aga halba.

7. Suured pildid

Kui tahad oma korterisse natukene “kallist” õhkkonda luua, siis selle ülesande täidavad hästi suured maalid või fotod. Leia mõni rahustav looduspilt või midagi abstraktset — kindlasti saad külalistelt hulgaliselt komplimente!

8. Riie ette

Kui sul on mõned riiulid või näiteks kraanikausialune, mis tuleks ära varjata, siis selleks sobib hästi üks lihtne variant — tõmba riie ette!

9. Diivanipadjad

Diivanipadjad on miski, millega oma kodus hooajaliselt mängida. Poodidesse on tulnud palju igasuguste põnevate mustrite ja värvidega patju, millega oma diivanile uus nägu anda.

10. Lambid

Kui sul on kodus ainult heleda valgusega laelamp, mille põlema panemist sa iga hinna eest väldid, siis nüüd on viimas aeg endale midagi uut muretseda. Leia endale mõni laua- või põrandalamp, mis natukene soojemat valgust annab. Nii on sul kodus palju hubasem!

Allikas: Sheknows