Magamistuba on kogu maja kõige privaatsem ruum ning seostub eelkõige teie sisemise minaga. See on teie pühamu — ruum, kuhu pääsevad vaid kutsutud külalised.

Kas te olete väga avatud inimene, kes lubab oma magamistuppa igaühe? Või hoiate ukse suletuna, et keegi ei saaks sinna pilku heita? Oli see ehk viimane tuba, mida sisustama asusite? Kui jah, siis asetate te tõenäoliselt ka iseenda elus tagaplaanile. Fengh Shui teooria kohaselt pälvite elus täpselt sellist kohtlemist nagu te ise olete end valmis kohtlema. Seetõttu on magamistuba otseselt seotud teie esindamisega.

Magamistuba peaks asuma maja tagumises osas, eelistatult kõige parempoolses küljes, tänavakärast eemal. Magamistuba peaks asuma suhete alal, mille energia on pehme ning naiselik. Toa õhkkond peab olema turvaline.

Kandke hoolt selle eest, et magamistoas ei valitseks segadus. Kui esimene asi, mis te hommikul ärgates näete, on suur riidekuhi, puudutab teie esimene mõte koristamist ja te olete väsinud juba enne, kui te ärgatagi jõuate. Heitke pilk ka riidekappi ja kui seal on hunnik kingi, visake ära need, mida te juba aastaid jalga pole pannud. Te ei tunne neist arvatavasti kunagi puudust ja enesetunne paraneb.

Magamistuba ei ole koht, kus hoida raamatuid — need jäägu kabinetti. Päris kindlasti ei tasu teha magamistoast töötuba. See ajab töö- ja erasuhted lootusetult sassi. Sellisel juhul kipute tööd alustama veel enne, kui olete jõudnud hommikul riietuda ja viimane mõte enne uinumist on seotud päevakohustustega, mis tähendab, et alateadvus jätkab tööd ka siis, kui te ise juba magate.

Voodi

Kõige parem on magada puust voodist looduslikest kiududest madratsi peal ning kasutada linasest või puuvillasest materjalist linu. Sünteetilised kiud ei lase kehal hingata ning tekitavad staatilist elektrit. Väiksemgi liigutus võib tekitada mitutuhat volti energiat ja sellest piisab, et teie keha talitlusi pärssida.

Ideaalne koht voodi jaoks on diagonaalselt magamistoa ukse vastas päitsiga vastu seina. Kui päits ei ole vastu seina, võite tunda end ebakindlalt. Ärge kunagi asetage voodit selliselt, et jalad oleksid ukse pole. Sellist asendit tuntakse surnukirstu asendi nime all ja see imeb teist energia välja, aeglaselt, aga järjekindlalt. Kui teie voodi on just sellise paigutusega ja teisiti asetada pole võimalik, oleks hea kui ka jalutsis on kõrge serv ning lisaks paigutage väike kapp voodi ja ukse vahele, et energia äravoolu takistada. Kui kapi jaoks ei jätku ruumi, riputage voodi ja ukse vahele kardin ja tahuline klaaskuul, et negatiivset mõju leevendada.

Kui teie voodi asub uksele liiga lähedal, jälgite te alateadlikult kogu aeg ust, et olla kindel, et keegi sealt sisse ei tule. See aga segab und ja nõrgestab teie tervist.

Lagi ja seinad

Magamistoas ei tohiks olla viltuseid seinu ja lagesid ega puuduvaid nurki. See ruum peaks olema võimalikult heas tasakaalus. Ja mis kõige tähtsam, lagi ei tohiks olla põiktaladega, kuna need takistavad suhtlemist. Piki voodit jooksev laetala võib tekitada paari vahele suuri probleeme.

Laetalad võivad ka teie tervist kahjustada. Näiteks võib põiki voodi kohal olev tala selle alla jäävat kehaosa nõrgestada.

Vältida tuleks ka voodi kohal olevaid kappe. Mõned valmis magamistoakomplektid on sellised, et kahel pool voodit on riidekapp (mis eritab negatiivset energiat) ning ka pea kohal on kapp. See tekitab magaja pea ja kaela piirkonnas survet ning võib põhjustada peavalu ja muid hädasid. Kõige mõistlikum on pea kohale mitte midagi riputada — ka mitte riiuleid ning raskeid pilte.

Peeglid

Rahuliku, harmoonilise energia saavutamiseks paigutage tuppa vaid ümmargusi või ovaalseid peegleid ning pidage meeles, et peeglil on võime tõmmata energiat endasse. Kui magamistoas peegel on asetatud selliselt, et voodis lebades näete enda peegelpilti, võib see tekitada terviseprobleeme, unetust ja halbu unenägusid. Kui teil on toas peegelustega kapid ja te näete voodist enese peegelpilti, katke uksed ööseks kardinaga. Sama kehtib ka laes voodi kohal olevate peeglite kohta: kontrollige, et need oleksid kõvasti kinni ning pange neile ööseks kate peale.

Ärge jätke peegleid vedelema näoga ülespoole, sest need tekitavad ebastabiilset energiat.

Mõned soovitused magamistoa kaunistamiseks

  • Magamistoa värv võib olla roosa, purpurpunane, kollane, lavendli- ja virsikukarva või kreemikas. Mida tugevam värv, sead tugevam on selle mõju. Musta ja sinist võiks kasutada tagasihoidlikes kogustes.Valget, halli, kuldset ja hõbedast tuleks kasutada mõõdukalt, kuna need värvid nõrgestavad naiselikku energiat.
  • Vältige triipe ja tugevaid värvi kontraste, kuna Fengh shui järgi tekitavad need peresiseseid hõõrumisi.
  • Lagi peaks olema seintest heledamat värvi. Tumedad laed kahandavad teie energiavälja.
  • Katsuge paigutada tuppa mõni suur taim, et seda värskendada. Suured taimed on eelistatavad, kuna nendel on tugevam chi ja nad ei mõju segadust tekitavana.
  • Akna ette nööri otsa riputatud tahuline kristallkuul muutvat suhe kirglikumaks.
  • Magamistoa kaunistamisel vältige pilte oma lastest. See tuba on selleks, et unustada oma lapsevanema staatus ja keskenduda vaid teineteisele. Kasutage oma pulmapilte või pilte muudest ühistest ettevõtmistest. Sobivad ka fotod teistest õnnelikest paaridest. Soojad meeldivad pildid tugevdavad turvatunnet.
  • Kuna magamistuba peaks olema leebe ja soe koht on riidest kardinad sobivamad kui ribikardinad.
  • Magamistuba ei ole televiisori jaoks. Kui te tahate tingimata voodist telerit vaadata, hoidke muul ajal selle peal katet või pange ta kappi.
  • Magamistoa uks peaks avanema täielikult ja soovitavalt tuppa. Ärge kuhjake ukse taha asju, see viib teie suhtest energia minema.
  • Mõistlikum on jätta mõlemale poole voodit ruumi, siis ei tunne kumbki partneritest end vastu seina surutuna. Voodikate ei tohiks rippuda vastu maad, et õhk vabalt ringi saaks käia. Samal eesmärgil pole voodi alust soovitav ka panipaigana kasutada.
  • Magamistoa mööbel võiks olla ümarate nurkadega. Ka mõlemal pool voodit asetsevad öökapid võiksid olla ümmargused. See pidavat tagama hea tervise ja vältima vaidlusi. Kui teil on erineva suurusega öökapid, siis näitab see ühe partneri üleolekut teisest. Kandilised öökapid lõikavad toas ringleva chi katki, mis võib kahjustada kehaorganeid, eriti maksa.
  • Vältige magamist elektrilise soojenduskotiga, kuna see häirib keha elektromagnetvälja. Vanaaegsed soojaveekotid on endiselt ületamatud.
  • Madrats olgu ühes tükis. Keskelt kaheks eraldatud madrats viitab alateadlikult lepitamatutele vastuoludele teie vahel ning soojad ja lähedased suhted partneriga jäävad kättesaamatuks.
  • Kui tahete arendada voodis kuuma suhet valige punased linad. Hiina kultuuris on punane elu värv ning toob energiat ja jõudu igasse suhtesse.
  • Romantika lisamiseks sobib voodi kõrvale valge vaas värskete punaste või roosade lõikelilledega. Oarima tulemuse saavutamiseks hoidke lilli voodi kõrval 27 päeva (närbunud lilled asendaga värsketega). Seejärel pidage nädal vahet ja alustage taas lilledega. Korrake seda tsüklit regulaarselt.