Raamatud on täidetud sümbolismi, lugude, tarkusterade ja isiklike sidemetega ning seetõttu kannavad need endas tohutult palju energiat. Feng shui pakub välja ideed, kuidas neid kodus välja panna ja millistesse tubadesse, et kodus oleks positiivne energia.

Enne seda, kui hakkad raamatutele kodus kohta otsima, mõtle läbi, milline su kollektsioon üldse tervikuna on. Mida soovid lugeda? Mida sa enam mitte kunagi ei loe ja millest hoiad kinni lihtsalt seetõttu, et kulutasid selle peale raha? Millest oled “välja kasvanud” ja enam ei vaja? Nendele küsimustele vastamine aitab sul teha ruumi uutele raamatutele ja mõista, kuidas oled aastatega muutunud. Raamatute annetamine on suurepärane viis, kuidas neist õpitut ka teistega jagada.

Kui oled selgeks saanud, milliseid raamatuid tahad alles jätta, organiseeri need nii, et pääseksid neile mugavalt ligi ning mõtle läbi, kuhu tuppa tahaksid midagi panna.

Soovitame sättida raamaturiiulid sinna, kus need saavad tõeliselt särada ja seda eriti juhul, kui armastad väga lugemist. Kui sul pole veel raamaturiiuleid, soovitame muretseda sellise, mis on suurem kui arvad, et vajad. Võid tühjad kohad alati raamitud fotode, kunsti ja toataimedega täita, kuni raamatuid juurde soetad. Kui su kodus on palju tube, säti raamatud nii:

1. Elutuba

Elutuba sobib hästi suurte kunstiraamatute, fotoraamatute ja teiste n-ö “kohvilaua raamatute” hoiustamiseks. Lisaks tasuks neisse ruumidesse panna üks riiul, kus on sellised raamatud, mida sina ja su pereliikmed just praegu või lähiajal lugeda tahate, sest siis on need teil pidevalt silme ees.

2. Köök

Köögid sobivad hästi kokaraamatutele, aga ka toitumisalast teavet sisaldavatele raamatutele.

3. Magamistuba

Nüüd tasuks pisut rohkem mõelda, millised raamatud siia tuppa sobiksid. Näiteks ametialased raamatud on kindlasti midagi, mida magamistoas lugema ei peaks, sest muidu on sul raske enne uinumist töömõtteid peast heita. Lisaks ära too siia dramaatilise sisuga raamatuid ega krimkasid. Magamistoas peaksid olema raamatud, mis peegeldavad su armastust iseenda ja armsama vastu.

4. Vannituba

Kui sul on vann, siis miks mitte asetada mõned raamatud ka vannituppa? Kuna vanniskäik on enese eest hoolitsemise aeg, tasuks seal lugeda kergema sisuga raamatuid.

5. Kabinet

Kui veedad aega kabinetis, tasub lugeda inspireerivaid loomingulisi raamatuid ja muidugi raamatuid, kus kirjutatakse su tööalastest teemadest või suurimatest kirgedest.

Allikas: MindBodyGreen