Vajad:

  • Vanu koogivorme

  • Lambijuhet ja -pesa (ehitusmaterjalide kauplustest)

  • Vanu taldrikuid ja taldrikuhoidjaid seinale riputamiseks (kunstitarvete poest)

  • Vanu toole

  • Vesialuselist mööblivärvi, aerosoolvärvi, respiraatorit, vajadusel kruntvärvi (ehitusmaterjalide kauplustest)

  • Kummikindaid, sobivat pintslit, peenemat liivapaberit

Tee nii:

  1. Puhasta tool tolmust ja lahtisest värvist-lakist, lihvi liivapaberiga kõik puidupinnad üle ning puhasta lihvimistolmust

  2. Kata vajadusel kruntvärviga ja pärast kuivamist mööblivärviga (järgi juhiseid värvipurgilt, kasuta soovitatavalt ühe tootja värve — nii saad parema tulemuse). Võid kasutada tooli värvimisel ka aerosoolvärvi.

  3. Aerosoolvärviga värvimisel kata pind ülalt alla liikudes mitme õhukese kihiga, vahepeal lase pinnal korralikult kuivada. Paksu kihiga kattes hakkab värv voolama ja head tulemust on raske saavutada — voolamisjälgi on võimatu parandada. Teosta värvimist soovitatavalt värskes õhus või avatud akna all. Et värv on väga lenduv, kasuta respiraatorit ja kaitse ümbritsevaid esemeid ajalehtede või kilega kattes.

  4. Taldrikud ja koogivormid kata aerosoolvärviga ülalkirjeldatud viisil.

Neutraalse köögi saab särama paari värske värvikatte saanud tooli ja põneva taldrikutest laotud seinakollaažiga! Toolide erinevus lisab neile võlu.

Pildil olevad lambikuplid on meisterdatud koogivormidest — sisemine „silinder” on vormist välja saetud ja teistpidi pöörates ning taas kokku pannes jäävad need sobivalt vormi kandma. Nii varjab see ka lambipesa. Metallitöö lase teha spetsialistil.

Tekst:

Meiju Mäkinen

Fotod:

Pirita Särma