Ideaalne on, kui teil on eraldi tuba kodukontori kavandamiseks ja sisustamiseks. Tehke kindlaks oma vajadused ja valige sobilik mööbel ning kujundus. Oluline on värvide valik tööruumi, sest värv mõjutab meie meeleolu suurel määral.

Tavapärane on valida seinte põhivärviks neutraalne valge ning värskust lisatakse kas siis ühte seina esile tuues ja kaunistades või lisatakse erinevaid värvilisi aksessuaare. Kui teile meeldib töötada rohkem rahulikus ja keskendumist soodustavas õhkkonnas soovitan kasutada aktsendina külmemaid värve nagu sinised, rohelised ja lillakad. Need toonid rahustavad ja aitavad keskenduda. Kui te vajate aga lisaenergiat, võiksite kaaluda erinevaid sooje värvitoone. Punane, apelsinikarva ja kollane annavad energiat ja aitavad ärkvel püsida. Väikeses ruumis mõjuvad erksad värvid seinal siiski rusuvalt ning parem on kasutada neid aktsentidena kas siis pildina seinal või lisada erk lamp, vaas vms.

Mida teha aga siis, kui teil puudub selleks eraldi ruum:

- Mugav kodukontor võib asuda suures elutoas või magamistoas. Tähtis on läbi mõelda, kui suur lauda te vajate ning kuhu peita dokumendid.

- Kui te vajate töötamiseks ainult arvutit, siis võid selleks kasutada oma mistahes paika, mis pakub pisut vaikust ja privaatsust: nt trepialusesse tühimikku paigutatud väike laud, riiul ja mugav tool ning seinale graafika või kaart, mida sageli kasutate.

- Sa ei pea loobuma oma külalistetoast, võid lihtsalt vahetada suure voodi väiksema diivanvoodi vastu ning paigutad sinna laua, riiuli ja lisad aksessuaare, mis innustavad ja aitavad luua sinu jaoks töist meeleolu.

Ükskõik kui väike ja minimalistlik on sinu võimalus, mis sul tööpaiga korraldamiseks kodus on kasutada, ei pea see lahendus kindlasti mitte olema igav või rõhuv. Kasutage oma fantaasiat ning kui lahendus on leitud ja mööbel valitud siis kindlasti mõtle, mida sa paned seinale. Fotod armsatest inimestest, lemmikpaikadest või mingi ese : sobib kõik, mis meeldib ja inspireerib. Kasutage oma fantaasiat.

Rohkem sisustusideid leiad Koduportaalist INKodu!