Aed, mis oli veel õhtul olnud nukralt lage ning porine, oli tundmatuseni muutunud. Keset platsi seisis pikk ja kuninglik, kristalselt sätendav laud, mille otstesse oli kellegi hiiglaslik käsi tõstnud kaks määratu suurt lumest tooli. Laua kõrval särasid seinaorvades laternad, mille soe kuma sulas ühte hõbedaste kuukiirtega.

„Täna on mu sünnipäev — tahtsin sind peole kutsuda,” kõlas kõrge ja kaunis hääl, milles kõlasid justkui tuhanded aisakellad. Leenu vaatas üles ja nägi enda kohal taevas Lumekuninganna kauget külma nägu. Tema silmad särasid siniselt, lumivalged siidised juuksed voogasid kiudpilvedena üle laotuse ja kui kuninganna end liigutas, pudenesid neist üksikud sätendavad helbed aeglaselt maa poole.

„Siis sinule küpsetaski ema õhtul koogi!” hüüdis Leenu. Tüdruk jooksis tuppa, süütas koogil küünlad ja kandis selle õue lauale. „Õnne soovime sul…” alustas pisike Pegasus heledal häälel, ning temaga liitusid teisedki loomakesed ja nukud.

Leenu lõikas koogi lahti, valas tassidesse teed ja pidu võiski alata. Tüdruk mängis oma lemmikutega Lumekuninganna peol mitu tundi, kuni vajus väsinult pehmesse lumetooli patjadele. „Ma puhkan väheke…” ütles ta, kuid jäi peatselt tukkuma.

Kui Leenu taas silmad avas, oli ta nagu ikka igal hommikul oma mõnusas pehmes voodis. Kui ta akna juurde jooksis, ei näinud ta õues enam ühtki pidulauda, toolidest rääkimata. Kahutanud murul vedelesid vaid üksikud pruuniks tõmmanud puulehed. Aga siis… „Lumi!” kilkas Leenu rõõmsalt, nähes, kuidas taevast hakkasid vaikselt langema talve esimesed lumehelbed.

Kui lund on nii palju, et argine mõõt on täis, muuda see muinasjutuks: ehita mööblit ja raja kas või oma lumelinn!

Lumelaud

Lumelaua ääres saab pidada ka jõulupidu ja uusaastavastuvõttu. Lumemööbli ehitamine on nagu üks suur pidu!

Lumelaud

Kaunista oma lumist elutuba täpselt nagu sooje siseruume — ehk saad välja tuua asju, mis tuppa muidu ära ei mahukski.

Lumelaud
lumelaud

Rohkem nutikaid nõuandeid ja inspireerivaid ideid leiad ajakirja Kodu & Aed detsembrinumbrist!