Kogu korteri ühtne värvivalik loob terviku, mis on eriti oluline rõhutatud tekstuuri ja mustriga materjalide puhul, kus mingil juhul ei tohiks kontrastsete värvidega tekstuurilt tähelepanu ära tõmmata. Tumedaks värvitud siseuksed panevat punkti hoolikalt läbimõeldud terviklikule värvilahendusele.

Ruumides on tähtsal kohal looduslikud materjalid, hetkel nii aktuaalsed struktuursed pinnad, sadu võimalusi pakkuv dekoratiivkrohv ja silmatorkav ruuduline 100% naturaalsest marmoleumist põrand, mida kahetsusväärselt vähe kodudes kasutatakse.

Ka tekstiil on kodu tervikpildi loomisel ülioluline. Kardinad, padjad, vaibad ja isegi käterätikud kuuluvad nn lõppviimistluse hulka. Kui aken on maja silm, siis kardinad panevad kodu särama, loovad meeleolu ja muudavad isegi ilmetu kodu elavaks. Kardin on tänapäeva mõistes kunstiteos, nõudes väga head disainerisilma. Sisearhitekt Aet Piel kasutas kardinte valmistamiseks Smartex Disaini, kelle kardinakunstnikud on tõeliselt esmaklassilised.

Kardinad Smartex Disain, laud ja toolid Woodman, rippvalgusti Moodne valgus (foto: INkodu)

Korteri planeeringus on hästi näha, kuidas hoida nn käiguteed vabana, et laud ei takistaks kööki minekut või et kööki minekuks ei peaks teleka eest läbi käima. Köögi ja elutoa vahele on ehitatud mõlemalt poolt lahtine sein, et eraldada kööginurk elutoast. Samas annab sein lisavõimaluse köögi poolele suurte kappide või miks mitte ka tehnika paigutamiseks ning elutoa poole koha televiisori jaoks. Jääb mulje, et korteris on iga asi loogiliselt õiges kohas: suur söögilaud on ruumikas elutoas mitte pisikeses köögis, et mugavalt terve pere või külalised sööma paigutada ja ikkagi on köök vaid paari sammu kaugusel. Samas kiireks hommikusöögiks sobib kasutada köögi letijuppi, mille sama hästi võib ka arvutilauaks muuta. 

Foto: Toomas Tuul

Kui kööki lähemalt vaadata, siis kõige paremini iseloomustab seda mahedates toonides minimalism ja korrapärasus, puudub kõik üleliigne, isegi kapinupud on ära peidetud.

Köögi disain Aet Piel, tootja Arens, põrand Floorin, seinte dekoratiivvärv Stelling Trading (foto. Toomas Tuul)

Korteri planeerimisel tuleks jälgida, et magamistoa uksed ei avaneks elutuppa, see hoiab lahus nn elutsooni magamis- ja puhketsoonist. Alati see ei õnnestu, kuigi tualettruumi ukse puhul on see ülioluline. Kõnealuse korteri WC hakkab silma omapäraste telliskivist inspireeritud keraamiliste seinaplaatidega, millel leidlikult inglisekeelsed vihjed, kus mingi asi peaks asuma. Kindlasti väärib mainimist ka pilkupüüdva mustriga põrand.

Keraamilised plaadid Interno, wc pott Gustavsberg (fotod: INkodu)

Vannituba on selles kodus eraldi ja üllatab oma maitsekalt kontrastete värvilahenduste, geniaalsete materjalide ja kaunite ümarajooneliste elementidega. Üllatusmomenti lisab veelgi värvi muutev led-valgustus karniisis.

Valamu ja vann Eumar Sanitaartehnika, aurusaun Santeco, radiaator Purmo (foto: INkodu)

Lastetoas (mõeldud 10 aastasele poisile) jääb pilk peatuma  tapeedile, mis jäljendab roostes laevakonteinerit vms. Laes ilutseb täispuhutav kummist lühter ning seinale on sobitatud eriti vaimukas voolik-lamp.

Väikese ruumi panipaigavajadus on lahendatud leidlikult, nimelt on kapiuste asemel kasutatud siinidel liikuvaid tekstiilpaneele, mida saab mugavalt segamini oleva riiuli ette lükata. Riiulite sügavus on kõigest 40 cm, mis annab võimaluse paigutada sinna mida iganes, alustades riietest, raamatutest kuni mänguasjadeni välja, samas ei röövi kapp niigi tillukesest toast liiga palju ruumi.

Aprilli lõpus sai sisustusmessil Interjöör 2012 näha mitmeid sisearhitekt Aet Piel’i käe all sisustatud näidiskortereid, millest kõnealune on Domus Kinnisvarale kuuluv Kristiine linnaosa vaikses roheluses paiknev korter (korteriprojekti teostus Aet Piel Disain, koduportaal INkodu.ee ja Eesti näitused)

Vaata rohkem pilte INKodu galeriist!