„Õigupoolest on interjööri põhikontseptsiooniks skandinaavialik kargus, naturaalsed materjalid, samas ka peene joonega vintage-stiil,” kirjeldab
Lilia Kristianson. „Tegu on kaasaegse koduga Kalamaja miljööväärtuslikus piirkonnas, ka sisustuses kohtuvad uus ja vana, luues isikupärase ja isegi pisut eklektilise stiili.”

Stiilide sobitamine loob värske üldmulje
Kombineerimisjulgust on tegijad kamaluga ammutanud: kui söögilaud, siis olgu suur, et pere ja sõbrad ära mahuksid. Kui toolid, siis olgu eriilmelised, ühtlustajaks sama värvitoon. Kui tehnika, siis kokku sobivad retrostiilis külmik ja kaasaegse disainiga ahi. Ja kui uues kodus juhtumisi korsten puudub, pole suurt muret, sest hubasust loob ka biokamin. „Loodame näidata, et saab ka teisiti kui tavaks, tulem on palju huvitavam,” arutleb Reet Helisabeth Karm. „Väikesed trikid ja nipid on aidanud kodu sisustada ka eelarvesõbralikult, sest detailid on siin hoolega läbi mõeldud ja paika pandud.” Vibu tänava kodu värvilahenduse aluseks on valge, millele lisavad aktsenti tumesinine, türkiis ja kollane. Tervikahenduse maiuspalaks on nii Eesti kui põhjamaade tippdisainerite looming mööbli, valgustite ja tekstiilide osas.

Kalamaja miljöö on boonuseks
Kodule pakub lisaväärtust ka Kalamaja mõnus hõng: siin ümbruses on tore  jalutada, lähedal asuvad Kultuurikilomeeter ja Lennusadam.

Elutuba ja köök
Eelistatud on naturaalsed materjalid, seda nii põrandate, mööbli kui tekstiilide osas. Elutoa põrandat katab harjatud tumesinine laudparkett, esiku ja halli osas joonistub põrandale eripalgelistest random-sarja plaatidest muster. Plaatide põhitoon on valge, muster sinist karva, aga iga plaat erineva nüansiga.
Sinisele põrandale sekundeerivad tugeva tekstuuriga linase kangad, mida leiab nii diivanilt, voodilt kui kardinatelt.
Elutoa üheks dominandiks on valge tellissein, kus end sisse seadnud pildiraamid ja raami sisse ehitatud teler. Täpiks i-l on vahva retrokummut.
Heleda kööginurga tagaseina ilmestavad pehmust lisavad tammest põrandalauad, mis loovad kontrasti elutoa karge tellisseinaga. Ka töötasapind valmistati harjatud valgest tammespoonist.

Lapse tuba
Julge disainsein (elektripoistide motiiviga kleebised, mille “traatide” külge saab kinnitada märkmepaberieid või fotosid) arvestab teismelise maitset ja eelistusi. Oluline on ka korralik valgustus ning laud. Õppides ruumipuuduse üle kurta ei saa: selle pikkuseks mõõdeti peaaegu 3 ja pool meetrit.
„Kuna lapse tuba on üsna väike (11,1 m2), mis tähendas teatavaid piire värvide, mööbli ja muude asjade valikus, tundus parim lahendus teha tuba heledates toonides (et ruum tunduks avaram) ja paigutada sinna sisseehitatav mööbel, mis võimaldaks iga sentimeetrit otstarbekalt ära kasutada”, räägivad sisearhitektid. Lähtusime printsiibist, kui ei ole võimalik kasutada laiust, tuleb kasutada kõrgust ja pikkust (riiulid planeeritud põrandast laeni). „Riiulite sügavus on sealjuures 25 cm, võimaldades paigutada sinna kõik vajaliku. Samas ei röövi riiulid toast palju ruumi ja neilt saab asju kergesti kätte. Tuppa sai ruumi juurde võidetud ka vanemate magamistoaga kattuva seinaga. See tuli sakiline. Kitsamas osas on ühes toas riiulid ja teises toas sügav kapp ning vastupidi”.

Magamistuba
Magamistoas
valitsevad tagasihoidlikud hallikad toonid. Elutoast tuttav valge
tellissein on magamistoa poolt halli karva. Toas on eriliselt rõhku
pandud detailidele, nii värvide kui esemete näol. Näiteks voodi
antratsiithallile kangale lisavad särtsu türkiissinised nööbid peatsis,
sama tooni leiame ka seinavalgusti juhtmetelt, ümaralt metallist
öökapilt ja tugitoolilt. Elutoas kasutusele võetud kollane peegeldub
siin öökapi valgusti juhtmetel ja Kärt Hammeri abstraktsel maalil.
Üllatuslikult hästi sobib kompositsiooni teise öökapina kasutusel olev
puidust pakk.

Garderoobikapp
väärib omaette tähelepanu. Liuguste iga osa on hoolikalt läbi mõeldud.
Ühel ukseosal asetseb peegel, teisel hall tahvel, et olulisemad asjad
kohe ärgates silma all oleks. Kolmas ukseosa on tõeline kunstiteos: foto
vanaaegsest Eestis toodetud jalgrattast. Kapi seest  leiame aga nutika
uut moodi kingariiulid ja kotinagid. 

Vannituba
Kokku on saanud uus ja vana. Vintage kapile ja peeglile sekundeerib Balteco modernne kivivann. Põnevaid nüansee lisab ruumi ka klassikaliste sugemetaga valgusti ning küünlajalad.


Kinnivara arendajate korteriprojekti messi Interjöör ja Kinnisvara 2013 raames vedasid
koduportaal INkodu.ee ja Eesti Näituste AS koostöös sisearhitektidega.