Tähtsamad sõnumid messilt võiks panna märksõnade alla: struktuursed pinnad, lopsakad mustrid, äärmuslik lähenemine, ökoteema, uue ja vana miksimine, põnevad detailid.

Kui varasemalt ihaleti pikka aega siledate pindade järele, et kapiuksed oleksid ilma igasuguste nuppude ja kaunistusteta, siis nüüd lisatakse mööblile võimalikult ootamatuid ja kõnekaid detaile. Disainerid püüdlevad kõige ebatavalise poole, mustrid on seal, kus neid siiani ei kasutatud, kapiuksed on eritasapinnalised, moodustades täiesti omaette kunstiteose. Uksi avatakse kapinuppudest, mis tegelikult ei meenutagi kapinuppe vaid mõjuvad pigem kaunistuse ehk olulise osana mööbli disainist.

Moes on kõik, mis ei ole ettearvatav ja loogiline. Eriliselt jäid meelde Capo d’Opera ja Cattelan Italia oma uskumatute struktuurpindadega ning Ooh La Laa&Co kapiuksed, mille sileda katte all ilutsesid värvilistest nööbikestest mummud.

Struktuurseid pindu armastatakse ka seintel ja kangastel. Tähtis roll on pettekujutelmadel, millest tingituna meenutab tapeet kaugelt vaadates pigem kroogitud kangast või lausa kivipinda. Oma võidukäiku jätkavad hiigelmustrid, pidulik romantiline lillemotiiv ja jaapani temaatika. Erilise koha sisustusmaailmas on pälvinud 3D mahulised tapeedid, mille uut kollektsiooni esitles tuntud Prantsuse bränd Élitis.

Tekstiilidest juhivad nii luksuslik siid, linane, vill kui teised kangad, mida töödeldakse ning kaunistatakse tikandite, litrite, pärlite, tuttide või narmastega. Huvitavaid valikuid pakkus lisaks Élitis’ele ka kardinaaksesuaarid tootja Houles ja Inglise bränd Voyage Decoration. Kardinate puhul mängitakse pigem kanga ilu ja aksessuaaridega kui erinevate kaarte ja riputusnippidega. 

Tähtis on kõik äärmuslik ja üllatav, palju leidub ootamatult lõppevaid mustreid, kohati veidi lohakat ja poolikut väljanägemist, kõrvuti täiesti ootamatuid värvikombinatsioone, aga kõik sobib. Mingi ime ei ole enam osta poest vaipa, mille vaibategija oleks justkui pooleli jätnud. Oluline on asjade õige kuju ja vormi edasiandmine, näiteks kui vaip kujutab lehte, siis ta ongi sakiliste servadega ning lill lillekujuline. Eredalt jäi messilt meelde kulunud põrandalauamotiiviga vaip, millel iga lauavahegi reaalselt tajutav.

Kui värvidest lähemalt rääkida, siis jaanuari alguses Frankfurtis toimunud Heimtextile 2012 disainimessil välja kuulutatud nelja värviseeria trendisuundi oli märgata ka Pariisis. Näha võis „Color Riot“ värvide mässu, „Dark Lux“ seeria elegantset öist ilu, „Split Clarity“ selgust ja rahu minimalismis ning "Craft Industry" teemat, kus kokku on sobitatud tuttavad loodustoonid ning metallikvärvid tööstusest.

Viimastel aastatel populaarsust kogunud ökoteema ei ole kuskile kadunud. Taaskasutamine on väga populaarne, selle vahega, et tihti näeb ülesvuntsitud asi parem välja, kui kunagi varem on olnud. Levinud on taotluslikult vana välimuse andmine ning uue-vana miksimine. Miks mitte meisterdada oma vanast kuuriuksest unikaalne diivanilaud, mida häbenemata sooviks endale isegi kõige rikkam inimene.

Juba mõnda aega murravad disainerid pead igasugu nutikate lahenduste leidmiseks. Tutvustati mugavat plastikust lastemööblit, mille toolid-lauad on võimalik kokku voltida ja ruumi kokku hoidmiseks seinale riputada. Huvitavalt oli teemale lähenenud La Boite, kes esitles mööblieset, mis esmapilgul meenutades neljajalgset taburetti osutus nutikaks sülearvuti dokkimislauaks koos audiosüsteemi, kõlarite ja kõigi arvutile vajalike ühendustega.

Messilt jääb kõlama sõnum, et klassika on alati moes, kuid kaasaeg annab võimaluse lasta fantaasial lennata ning luua ikka uusi ja uskumatumaid lahendusi, minna äärmustesse ning siduda see kõik kokku juba olemasoleva ja tuttavaga. Kui alati tundub, et kõik on juba loodud ja miski enam ei üllata, siis tõelised kunstnikud leiavad selleks ikka tee.

Rohkem häid ideid ja toredaid nippe kodu sisustamiseks leiad portaalist INKodu