1. Küünte kiirhooldus

Pole korralikuks maniküüriks aega? Kalla kausike majoneesi täis, pista oma sõrmed sinna sisse ja hoia 5-10 minutit. Siis loputa sooja veega ja ise ka imestad, kui pehmed ja niisutatud su küüned ja küünenahad pärast seda on.

2. Värviplekkide eemaldamine

Saa kergesti lahti seinaplaatidele, lülititele ja ukselinkidele lennanud värvipritsmetest: pigista tilkadele enne, kui need täiesti kuivanud on, tilk majoneesi. Selles sisalduv õli lõhustab värvis sisalduvad õlid (kuna ühte õli tõmbab teise õli poole) ja värviplekke on pindadelt lihtsam eemaldada (seejuures pinda kahjustamata).

3. Niiskusplekkide eemaldamine puidult

Ära lase klaasidest jäänud ringidel oma puidust lauaplaati rikkuda. Pane kaks lusikatäit majoneesi plekile, kata salvrätikuga ja suru kõvasti vastu lauda. Jäta mõneks tunniks seisma ja puhasta pind siis kuiva lapiga — plekk on kadunud!

4. Toalillede iluravi

Kas oled imestanud, kui ilusad, lopsakad ja säravad on toataimed lillepoes? Floristide saladus: pärast taimede lehtedelt tolmu pühkimist hõõru majapidamispaberiga lehtedesse või nende otstesse tilk majoneesi. Taimed säravad pärast seda mitu nädalat!

5. Paneerimine

Kui sul on käsil paneerimine ja äkki avastad, et munad on otsas, siis määri lihale või köögiviljadele muna asemel õhuke kiht majoneesi ja veereta siis jahus. Maitset see ei mõjuta.

6. Tuhmide juuste ergutamine

Sega kokku klaasitäis majoneesi ja üks teelusikatäis vaniljesuhkrut (et majoneesi lõhna ära võtta). Määri segu kuivadele pesemata juustele, hoia 20 minutit ja siis pese juuksed tavapärasel moel. Loputa jaheda veega. Õli ja proteiinirikka munakollase kombinatsioon majoneesis annab juustele jõudu ja sära.

7. Kriiksuvate hingede vaigistamine

Hõõru uksehinged majoneesiga sisse, lase veidi seista ja eemalda siis kuiva lapiga ülejääk.

8. Kleepekate eemaldamine

Kleepekate ja hinnasiltide eemaldamiseks kõvadelt pindadelt hõõru need majoneesiga sisse ja lase viis minutit seista. Liim muutub selle peale pehmeks ja nüüd on juba lihtsam tüütuid kleepekaid maha hõõruda.

Allikas: Woman’s Day