1. Pesumasinat ei pea puhastama — see puhastab end ise

“Pesumasina keskmine eluiga on ligi 10 aastat — selleks, et masin nii kaua ka reaalselt vastu peaks, tuleks masinat regulaarselt puhastada nii pesuvahendi jääkidest kui ka kogunenud riidekiududest,” tõdes Kulli, tuues välja, et samas on uuematel masinatel ka hästi välja arendatud isepuhastussüsteemid, seega tuleks pesumasina omanikul end kurssi viia konkreetse mudeli omaduste ja funktsioonidega.

2. Toitu sügavkülmutades tapad ohtlikud bakterid

“Mikroorganismid elavad üle ka jäised kraadid, mistõttu ei tohiks külmikut kohelda kui bakteritest vabanemise viisi. Külmutatud toiduainete sulatamisel mikroobid elustuvad, mistõttu on parim viis kõhuviirusest pääsemiseks värske toidukraami ostmine usaldusväärsest allikast,” tõdes Experti esindaja, lisades, et toitu sügavkülmutades tuleks tähelepanu pöörata ka sellele, et toit õigel ajal sügavkülmikust välja võetakse. “Külmutatud toodete puhul tuleks jälgida tootja poolt lubatud säilivusaegu. Üldjuhul riknevad näiteks rasvarikkamad toiduained teistest kiiremini,” sõnas Kulli.

3. Nõusid peab enne nõudepesumasinasse panemist loputama

Joonas Kulli sõnul pole nõude loputamine vajalik, sest kui nõudepesumasinal pole nõudelt toitu eemaldada, suunab see pesuaine ja veesurve otse nõudele, mis võib omakorda nõusid kahjustada. “Kui nõudel pole silmnähtavalt suuri toidupalasid, pole loputamine vajalik,” kinnitas Kulli.

4. Espressomasina puhastamine on keeruline ja ajakulukas

“Inimesed soetavad endale espressomasina eelkõige seetõttu, et värsket kohvi on võimalik valmistada vaid ühe nupuvajutusega. Enamvähem sama kaua kui kohv valmib, võtab aega ka masina puhastamine — kohvipuru-ja veesahtel tuleks tühjendada ning piimakohvisõbrad ei tohiks unustada piimakohvi valmistamise süsteemi puhastust,” kirjeldas Kulli. “Kui kohvimasin vajab põhjalikumat puhastust, tuleb selle kohta masinale ka märguanne,” lisas turundusjuht.

5. Pesukuivati süttib kergelt põlema

“Nii nagu iga teise kodumasinaga, on ka pesukuivati puhul oluline selle puhastamine. Eriti oluline on puhastada kuivati ebemefiltrit, kuhu kogunevad kangakiud. Seda saab mugavalt teha näiteks tolmuimejaga. Kui seda ei tehta ning ei reageerita ka masina enda poolt väljasaadetud sõnumitele, võivad õnnetusjuhtumid kergelt tulla,” tõdes Kulli, kelle sõnul Eestis pole kuivatitega liigselt probleeme olnud, küll aga registreeritakse USAs igal aastal tuhandeid kuivatitega seotud tulekahjusid.