Portaali The Sun andmetel võib piima täitsa julgelt sügavkülmikusse panna, kui teed seda enne "kehtib kuni" lõppu. Nii saad piima kauem säilitada ja tarbida siis, kui selleks reaalselt vajadus tekib.

Siiski, enne, kui piimapaki sügavkülma pistad, tee selgeks:

  • kas piimapakk on ikka korralikult kinni?
  • piimapakis peaks olema ka piisavalt ruumi paisumiseks, sest külmas vedelik paisub ja pakk võib "plahvatada"
  • enne piima kasutamist, lase sel tavalises külmutuskapis korralikult ära sulada


Kui kaua võib piima sügavkülmas hoida?

Soovituslikult vaid kolm kuni kuus kuud. Peale seda jäävad sellele külge teiste sügavkülmas olevate toiduainete lõhnad, mis muudavad ka piima maitset (ehk oled seda kogenud näiteks vanillijäätise puhul?). Aja jooksul muutub ka piima värvus kollakamaks ja seetõttu ei pruugi see olla enam nii ahvatlev.

Milliseid toiduaineid veel külmutada tasuks?

Väga paljud toidud säilivad sügavkülmas kauem kui tavalises külmikus. Siia hulka kuuluvad näiteks kartulipuder, juust, riis ja peekon.

Kartulipuder

Kartuleid ei ole just väga hea sügavkülmas hoida, aga kartulipudru puhul see soovitus ei kehti. Pudru ümbritsev rasv aitab sel külmutatud kujul hästi säilida, mistõttu tuleks see katta rohke või ja kreemiga, et saavutada parimaid tulemusi.

Juust

Juustu võib samuti hilisemaks tarbimiseks sügavkülmas hoida, olgu siis ühe suure tükina või riivitud kujul. Nagu paljude piimatoodete puhul, võib külmutamine muuta juustu tekstuuri.

Lisaks, kodujuust sügavkülmas väga hästi vastu ei pea, mistõttu me ei soovita seda sellisel kujul säilitada.

Juustu ei tasuks hoida sügavkülmas kauem kui kuus kuud.

Riis

Riisi külmutamisel on väga oluline, et teeksid seda kohe peale keetmist. Kui see liiga kaua jahtub, võivad selles hakata vohama bakterid, mida ei tohi tarbida.

Kui paned riisi kohe peale valmimist külma, saab seda veel kuni kaks kuud hiljem tarbida.

Peekon

Värsket peekonit on lihtne külmutada ja seda võib tarbida kuni kuus kuud. Kui otsustad seda teha, siis jaga õhukesed peenkoniribad minigrip kotti, sest kui paned terve paki korraga külma, pead terve koguse sulatama ja ära tarbima, sest uuesti seda külma panna ei tohiks.