...kui sul neid tegelikult vaja ei ole

Kasuta pabersalvrätikuid ainult siis, kui see on sinu silmis vältimatu või piira vähemalt kogust, mida sa kasutad. Näiteks, kui tualetis käsi kuivatad, võta kolme salvräti asemel üks ja püüa sellega hakkama saada või ära kasuta salvrätikuid märgade nõude kuivatamiseks, sest selleks ju köögirätikud mõeldud ongi?

...ära kuivata nendega karedaid või teravaid asju

Kui kasutad pabersalvrätikuid selleks, et kuivatada esemeid, mis salvrätiku katki teevad, on see tegelikult raiskamine. Seega, kui kuivatad parasjagu nuga, võta appi kangast köögirätik. Kui pesed aknaid või puhastad dušisegistit, võta kasutusele korduvkasutatavad lapid.

...ära kasuta seda elektrooniliste esemete puhastamiseks

Usu või mitte, aga pabersalvrätikud on abrasiivsemad kui arvatagi oskad ning võivad su nutitelefoni ekraanile mikrokriime tekitada. Eelista mikrofiiber lappe.

...ära kasuta seda vaibalt plekkide eemaldamiseks

Nii, kui asud pabersalvrätikuga plekki nühkima, hakkab selle küljest paberitükikesi pudenema ja pead veel pärast tolmuimejaga ka vaipa nühkima.

...ära viska neid hiljem tualettpotti

Selge see, et kui koer tuppa häda teeb või haige laps oksendab ja sa selle pabersalvrätikuga ära puhastasid, tahaks haisvad lapid pigem tualettpotti visata, aga see võib poti umbe ajada. Viska salvrätid alati prügisse!

...ära pese nendega peegleid ega aknaid

Peegli või akende pesemise eesmärk on saada need puhtaks, aga kui kasutad selleks pabersalvrätte, jääb pesemise käigus maha ebemeid ehk su eesmärk ei saa täidetud. Eelista ka sel juhul mikrofiiber lappe või vana t-särki.

...ära puhasta salvrättidega oma prille

Sa ju ei taha, et salvrätik su prille kriimustaks? Või need ebemetega kataks?

Allikas: Apartment Therapy