Kõik oleneb sellest, mis aastaaeg on, kui kuum õues ja sellest olenevalt ka sinu magamistoas on ning kui palju sa higistad. Samuti on oluline, kas sa armastad voodis näksida või mitte. Ilmselgelt kui on kuum ilm, sa higistad kohutavalt ja armastad veel õhtuti voodist televiisorit vaadata ja samal ajal krõpsu süüa, siis peaks voodipesusid tihedamini pesema.

Kuldreegel on see, et voodipesu võiks vahetada ehk siis eelmine pessu panna kord nädalas. See kehtib mõlemal juhul, kas magad seal üksinda või koos oma kallimaga. Siis saate nautida mõnusalt puhaste linade vahel olemist ühe nädala ja nädala lõpus saate linad pessu panna ning uue voodipesu asemele panna.

Eks see oleneb muidugi inimesest ka, aga tõsi on see, et kui sa tunned, et su linad ei ole enam nii puhtad ja värsked nagu nad võiksid olla, siis oleks aeg nad pessu panna.

Rolli mängib ka see, kas sinu voodipesu on linasest või puuvillasest materjalist. Linast materjali võib harvemini pesta, sest vastupidav kangas tõrjub mustust ja näiteks puru on lihtsam käega maha pühkida ja siis näiteks tolmuimejasse tõmmata.

Allikas: Health