1. Vesi on ülioluline

Piisavalt palju vett on nendele kaunitele lilledele väga oluline. Kui sa tulpe alles vaasi paned, ära unusta neid ka lõigata, et nad ikka hästi “juua” saaksid. Vaata, et vaasis oleks alati piisavas koguses vett ja eriti tubli oled siis, kui vahetad seda iga päev värske vastu välja.

2. Väldi liigset valgust ja kuumust

Tulbid avanevad valguse käes kiiremini ja seega ka närtsivad rutem. Selleks, et nad püsiksid kauem värskena, osta nad juba kinnisena ja seejärel hoia neid päikese käest võimalikult varjus.

3. Hoia neid jahedas

Nii nagu paljud lõikelilled, tahavad ka tulbid olla jahedas ruumis ja püsivad kauem, kui sa nad ööseks külmkappi paned ja igal hommikul nautimiseks välja võtad. Lisaks võid pista vaasi ka jääkuubiku, mis hoiab vee jäisena.

4. Hoia tulpe nartsisside eest

Ole ettevaatlik, kui neid kahte populaarset kevadlille liiga vara ühte vaasi pistad, sest nartsissid võivad tulpide eluiga lühendada. Hoia neid pärast lõikamist veel üleöö eraldi ja alles siis võid nad ühte vaasi asetada.

5. Vali õige vaas

Sa ei pruukinud seda enne teada: tulbid kasvavad pärast lõikamist edasi ja kui paned nad vette, ei pruugi kaunis kimp päev hiljem enam nii kaunilt kompaktne olla. Seetõttu vaata, et sa valid piisavalt kõrge vaasi, mis suudab neid ka pärast kasvamist hoida. Veel üks nipp: sa võid lasta neil kasvada nagu nad soovivad või lihtsalt varred pisut lühemaks lõigata.

Lugeja, jaga meiega ka teisi nippe, mis tulpide puhul kasuks võivad tulla.

Allikas: Apartment Therapy