1. Kaunista oma tassiriiul

Võta nüüd kõik oma ühte värvi ja igavad tassid, pane need ritta ja asu neid kaunistama. Käsitööpoodides leidub igasuguseid põnevaid värve ja pudi-padi, millega lausa imesid teha saab.

2. Värvi oma puulusikate otsad

Pruuni puulusika ja pudrunuia saab kiiresti ja lihtsalt särama panna. Mine oma lapse tuppa, otsi üles värvid ja kasta köögivahendi ots (ikka see, mida käes hoiad) värvipurgi sisse. Asjal on täitsa uus ilme!

3. Särtsakalt keerlev

Kui ka sinu söögilaua keskel on alus, mis ringi käib, siis on aeg sellele uus värske värvikiht peale tõmmata. Kõige lahedam on, kui sinna mõne toreda mustri peale joonistad.

4. Poenimekiri

Pane seina kaks konksu ning otsi välja jupp nööri ning küpsetuspaberirull. Tõmba nöör rullist läbi ja seo otsad konksude külge. Nüüdsest kirjuta oma poenimekiri sinna — näeb šeff välja nii seinal kui rahakoti vahel!

5. Külmkapisahtlid

Kui su metallist väike teekarp sai tühjaks, siis liimi see ühe külmkapimagneti külge. Nüüd saad sinna panna kõike vajalikku — pliiatsitest kuni väikeste kommideni.

6. Puidust kausid

Tavalistest puidust kaussidest kopp ees? Mine käsitööpoodi ja leia sealt mõni põnev värv ja tõmba sellega pool kaussi üle. Uus nägu, uus tegu!

7. Torud lõhnaku hästi

Kui kraanikausi torud hakkavad haisema, siis kalla sinna segu veiniäädikast ja sidrunimahlast.

8. Õlipudelist seebipudel

Kui tahad stiilset vedelseebihoidjat, siis sobib selleks ideaalselt klaasist õlipudel, mida pea igas kodusisustuskaupluses leida võib. Kui tavaline klaas tundub liiga igav, siis saad seda ka oma käe järgi kaunistada.

9. Sildista purgid

Kohv, tee, jahu, suhkur — sildista oma purgid omanäoliselt! Ja neid silte võid ju hooajaliselt muuta.

10. Igavad magnetid

Kui su külmkapimagnetid on igavad ja mustad, siis on aeg neid värvima hakata. Muuda oma külmkapp rõõmsamaks!

11. Sool ja pipar

Millised sinu soola- ja pipratoosid on? Kui need on su lauda kaunistanud juba nõuka-ajast, siis on aeg uued otsida.

12. Natuke lapsikust ei tee halba!

Kui su külmkapp on igav ja valge, siis lase oma lastel seda kaunistama asuda. Selleks saab edukalt kasutada värvilisi pabereid ja kahepoolseid teibitükke. Miks mitte teha ta täpiliseks või triibuliseks?

13. Näksipurgid

Kus sa pähkleid ja kuivatatud puuvilju hoiustad? Muuda need purgid lõbusamaks, kata need erinevate värviliste paberitega ja loo mustreid. Ning siis hoiusta neid kohas, kus need teistele ka nähtavad on.

14. Tekita tahvleid

Tekita oma kööki pindu, kuhu kriidiga peale kirjutada saab. Neid saab kasutada nii poenimekirjade koostamiseks, asjade meelde tuletamiseks kui lihtsalt lõbusaks kritseldamiseks.

15. Rohelust!

Värsked ürdid annavad köögile palju juurde. Esiteks lõhnavad nad imeliselt, teiseks saab neid toiduvalmistamisel edukalt kasutada ja kolmandaks annavad nad ka palju silmailu.