1. Vaata üle aknakatted
Kardinad on hea viis uuendada toa ilmet. Vali tavalisest värvilisemad või kui tahad dramaatilisust, siis võiksid maani kardinad olla umbes 20 cm tavalisest pikemad, et nad langeksid vabalt põrandale.

2. Rohelus
Taimed ja lilled on iga õnnestunud interjööri oluline osa. Aromaatne maitseroheline köögi aknalaual lisab ruumile pikantsust. Kui valgust on vähe, asenda need kunsttaimedega, mis tänu uuenduslikele materjalidele võivad tänapäeval isegi skeptiku ära petta.

3. Vaibad
Ainuüksi vaiba olemasolu võib toa meeleolu täiesti muuta. Talvekuudeks kaalu villast või paksust materjalist rikkalike värvivarjundite ja mustritega vaipa. Kevadeks ja suveks tee valik kergete materjalide ning eredate värvide kasuks.

4. Pildiraamid
Suuresti raamide pärast tunduvad mõned maalid või fotod nagu nad oleks pärit kuuekümnendatest. Vaata üle oma pildiraamid ning vaheta vanamoelised uute suuremate tumedast puidust raamide vastu.

5. Vaheta välja kapinupud
Lihtsaim viis värskendada köögi ilmet, on vahetada välja kapinupud (mujal majas võid vahetada näiteks ukselingid). Kuldne, antiikne messing või sooneline pruun tekitavad traditsioonilist mõju, samas kui teras, roostevaba teras ja nikkel annavad modernsema ilme.

6. Trepid
Sageli tähelepanuta jäetud trepid saab hõlpsalt kenamaks muuta uue vaiba või seinapiltidega. Käsipuud võib üle värvida ning valgustite lisamine trepi kohale rõhutab selle parimaid osi.

7. Värvid
Ära karda kasutada tugevaid ja jõulisi värve. Samas pole alati vaja valida ebaharilikku või jalustrabavat tooni. Ka lihtne tumehall, -roheline või –pruun avaldab sama palju mõju ilma et paneks pead ringi käima. Tähtis märksõna on värvide puhul ka tasakaal.

8. Aed tuppa
Akvaarium, mini-purskkaev, väike Zen-aed või suur eksootiline linnupuur toob su kodule juurde ehk just selle MISKI, mida otsinud oled. Ning paneb su külalised rääkima.

9. Valgustus
Valgusregulaatorid ning erineva suuruse, kuju ja värvusega küünlad annavad tubadele mõnusa ja koduse tunde ning muudavad ilme romantilisemaks.

10. Teema
Vali enda kodule sinule sobivaim ja meeldivaim teema, olgu see siis modernne, antiikne või hoopis troopiline stiil ning dekoreeri oma kodu sellele vastavalt. Ühes stiilis esemed (padjad, lambid, vaasid, aksessuaarid jne.) aitavad tekitada harmooniat, seevastu palju erinevat stiili esemeid võivad tekitada hoopis vastupidist efekti ning toasviibijat hoopis väsitada.