Kodune puuviljakoristuse aeg: suur retsepti- ja nipikogu sügisese saagi säilitamiseks


Nõmme turg-26
Foto: Tanel Meos

Sügisene saagikoristus on saavutanud oma kõrghooaja. Ilus ilm lubab puudelt ploomid noppida ja kompotti panna. Kuidas seda teha? Selleks otsisime Naisteka arhiivist välja ühe kasuliku õpetuse ning suure kogu retsepte, mida järgides saak purki pista.

Kas olete märganud, kuidas õunapuuaiad päikeseleitsakus lõhnavad ning et varasemad ploomisordid on suhupistmiseks juba küpsed? See on aedniku sügise alguse kindel märk. On saabunud puuviljakoristuse aeg. Kahju, et suudame kõige tervislikumal viisil, otse puudelt nopituna, ära tarvitada vaid piiratud koguse saagist. Kuid tehnoloogiliselt õige ja mis väga oluline, õigeaegne puuviljade koristus tagab meile kvaliteetsed ja hästi säiluvad keedised, kompotid, mahlad. Kuidas saaki korjata? Seda loe siit: Kuidas koristada puuvilju?

Kui puuviljad korvidesse ja ämbritesse kogutud, siis saab neist ka maitsvaid roogi ning kompotte valmistama hakata. Selleks puhuks on sulle siin kogu väärt ja järeleproovitud retsepte:

Kuidas kuivatada puuvilju?

Kolm tomatite säilitamise viisi

Seotud lood:

Kuidas säilitada ploome?

RETSEPT: maailma kõige tervislikum moos, mida võib süüa nii palju kui süda lustib!

Retsepte moosiks, salatiks ja sakuskaks

Õunasaagi säilitamine

Too ploomid kompotiks ja tee porgandist püree

RETSEPT: ploomigratään jogurti-kadakamarja jäätisega

Hollandi õunakook

Mõnus kreemine õunakook

Kohupiima-õunakook

Kanada õunakook*

Kuum õunadessert ja kiire õunakook

Õunakrõbedik

Õunapirukas brändi või konjakiga