Ilmselt võivad paljud suurte silmadega mõelda, et koristavad neid ruume küll ja veel! Jah, nii see võib tõesti olla, aga nendes ruumides on mõned pinnad, mis jäävad tihtipeale tähelepanuta ja mida peaks suurema hoolega puhastama.

Magamistuba

1. Voodilinad — kui tihti sina oma voodilinu vahetad? Arvatavasti mitte piisavalt tihti. Et magada puhtas voodis, oleks vaja voodilinu vahetada vähemalt kord nädalas, sest sa siiski veedad voodis olles 1/3 oma ööpäevast, niiet see koht võiks olla puhas.

2. Põrand — voodi alla ja kapi äärde koguneb palju tolmu. Kui sul on magamistoas vaip, siis ka see on suurepärane tolmukoguja. Samuti kui sa ei tee põrandat piisavalt tihti tolmuimejaga ega pese seda, siis sa tassid kogu põrandal oleva puru oma jalgadega voodisse.

3. Riiulid ja öökapp — kui sul on magamistoas mõni riiul, laud või öökapp, siis nende pindade peale koguneb ka kõvasti tolmu. Tõsta asjad eest ära ja tõmba tolm ära niiske lapiga.

Köök

4. Põrand — sama lugu, mis magamistoas, see vajab tihedat puhastamist. Siin ruumis isegi tegelikult rohkem, kui magamistoas, sest köögis kukub rohkem osakesi ja vedelikku maha, mille sees ei ole meeldiv kõndida.

5. Külmkapp — eks me kõik korjame sealt mingil hetkel vanaks läinud toidu ära. Kuid millal sa viimati oma külmiku tühjaks tõstsid ja sellele sügavpuhastuse tegid? Kui su külmik lõhnab ebameeldivalt, ei kannata see tegevus küll enam edasilükkamist.

6. Kraanikauss — uuringud tõestavad, et see on kõige räpasem koht sinu köögis. Ole kindel, et sa vahetad piisavalt tihti nõudepesulappi ja et sa kuivatad peale nõudepesu kogu ümbruse ilusasti ära, et bakterid ei saaks paljuneda.

Allikas: The Everygirl