Kindlasti ei tähenda see halli ja igavat. Abiliseks on hoopis erksad värvitoonid, mis on moekad ka sisekujunduses, kandudes aedagi, sest silmale ilusaim ja hingele rõõmsaim on ikka terviklahendus — aiast tuppa.

Laseme päikesel paista
2009. aasta põhivärv kollane iseloomustab sooja ja hellitavat päikest, mida on meie kliimas niigi vähevõitu. Mine aiapoodi ja küsi kollast: lille, põõsast, puud. Võõpa aiapink ja ämber kollaseks.
Kollane on ka valgusallikas — lambipirn. Riputa verandale või lehtlasse lihtne mitme pesaga küünla- või kroonlühter. See loob mõnusa meeleolu.

Majanduslangus aias
Keskkonnasõbralikkus on seegi, kui raskel majandussurutise ajal ei tõtta sa igal uuel hooajal poodi uusi asju ostma, vaid vastupidi, sorid pööningul-keldris sinna kogutud asjades. Kasuta oma nutikust ja pärast mõningast kohendamist saad vanast asjast justkui uue: aiatoolist, lauast, vana kaltsuvaipki näib uuenduskuuri läbinud esemete kõrval värskena.

Maa-sõbralikkus
Järjest enam on sellist mööblit lihtsam valmistada. Varem oli säästev tootmisprotsess kallim, kuid odavnenud looduslike komponentide tõttu on ka öko-mööbel ja muud loodussõbralikud sisustuselemendid taskukohased. Näiteks kogub korkpõrand üha enam austajaid, sest ta on väga kauakestev, saadaval mitmes värvitoonis, hea helikindlusega ja jalale mõnus astuda.
Bambuski on disainerite üks lemmikuid, sest see kasvab looduses kiiresti, on pilkupüüdev ning maksab vähem kui teised puidust valmistatud mööbliesemed.

Isikupärasus
Kui soovid püsida trendilainel, ilma et peaksid tegema suuri väljaminekuid, siis lisa enda ümber värvi. Luitunud aiatoolile annab uue jume rõõmsavärviline istmepadi ning kulunud sohva kata uue kergesti äravõetava diivanikattega.
Moodulmööbel annab sulle võimaluse mängida paigutuse ja värvidega, nii saad seada oma aianurka vajaduse ja meeleolu järgi: kas naudid õhtut pere seltsis või võõrustad suuremat seltskonda.

Juurte juurde
Maitsetaimepeenar koju. Tegu ei ole ääretu aiamaaga, mida peeti põlvkonna jagu tagasi, vaid üha popim on kasvatada maitsetaimi aias-rõdul-aknal väikestes potikestes. Vali oma pere lemmikud maitsetaimed parajas koguses, nii ei röövi aiamajandus sinult liialt aega. Mis saab olla parem hommikuse omleti kõrvale kui värskelt enda nopitud salatilisa, või magusast suutäiest: pirni- või õunapuu ning marjapõõsas aias on in.
Võimalusel kogu vihmavett. See on pehme ja mõnus nii pesemiseks kui ka taimede kastmiseks.

Allikas: GR Press