Müüt 1: Kodu hubaseks ja toetavaks loomine ja sellisena hoidmine on väga ajamahukas ja töötaval inimesel sellist aega ei ole.
See müüt võimaldab töötavatel ja/või õppivatel inimestel õigustada oma kodust segadust või tühjust.

Tegelikult: Hubane kodu eeldab küll inimeste kohalolu ja pühendumist, kuid suurtest ajakulukatest ettevõtmistest olulisemad on igapäevased pisiasjad ja eluviisi kodusõbralikkus.
Asjaolust, et paljudele meeldib suurema osa oma ajast kodule kulutada, ei tulene nagu toetavat kodu ei olekski võimalik luua ja hoida ilma mitme täiskohaga töö väärtuses aega kulutamata. Koduse inimese kodu võib olla rohkem segamini ja emotsionaalselt tühjem kui töötava oma. Vahe on olemasoleva aja kasutamise oskuses, harjumustes ja prioriteetides.

Müüt 2: Kodu hubaseks loomine maksab palju raha.
See müüt võimaldab lükata vastutuse koduloomise eest kaugesse tulevikku, mil on võimalik osta seda ja toda. Põhimõtteliselt võib iga sissetulekutaseme juures olla midagi, mida veel ei saa ja mille taga kodu hubasus ootab.

Tegelikult: Kodu hubasus ja toetavus ei sõltu asjadest, vaid inimestest ja jällegi eluviisist. Igaühel võib olla eesmärke ja soove asjade suhtes, mis kodust elu kergendaksid. Kuid see ei tähenda, et seni võib kodu külm või tühi või segamini olla.
Vajalikke asju võib leida taaskasutuslistidest, kasutatud asjade poodidest või sõprade käest. Kuidas olemasolevaid asju hoitakse ja kasutatakse, on olulisem kui võime osta uusi.

Müüt 3: Kodu on tulevikus, praegu on peatuspaik.
Ka see müüt võimaldab vastutuse ebamäärasesse tulevikku lükata.

Tegelikult: Unistuste kodu võib olla tulevikus, kuid praegu elad Sa samuti kusagil ja praeguse koha toetus võib kaasa aidata unistuste koduni jõudmisele. Praegune kodu võib olla täiuslik võimalus õppida koduloomist praktikas ja unistuste kodus juba kogenum olla. Oodates heade ideede ja plaanide elluviimisega unistuste kodu kohale jõudmist, jääb praegune kodu külmaks ja tühjaks. Sellega jääb tühjaks ka praegune etapp elus ja peres. Kodu, mis ei saa elanike tähelepanu, raskendab oluliselt elu ja suhteid, mis võib tähendada, et unistuste koduni jõudmine on vaevarikkam.

Augusti lõpus ilmus e-raamatu „Kuidas luua harmoonilist kodu?“ esimene osa „Inimene kodus ehk kuidas luua kodu toetavat eluviisi.“ Lähemalt loe http://www.looduskodu.wordpress.com.