Tegelikult on vastus üsna lihtne: edu võti peitub oskuses asju ja tegevusi organiseerida e. korraldada. Mõnele on selline oskus juba sündides kaasa antud, kuid ka tugeva tahtmise ja vähese harjutamisega saab oma elule sootuks uue kvaliteedi anda. Tuleb püüda olulisi tegevusi vähemtähtsatest eristada, samuti tuleb järjepidevalt hoolitseda selle eest, et teie ümbrus ja töökeskkond ei sisaldaks ebavajalikke elemente. Kõik mittevajalik tuleb halastamatult hävitada või kõrvale lükata, kõik oluline aga süstematiseerida. Millest aga ikkagi alustada?

* Uuri läbi kõik kapid, laekad ja panipaigad. Selgita välja, mis seal peitub, sest kindlasti pole sul mõningate asjade olemasolust enam aimugi, eriti kui elad oma praeguses kodukohas juba pikemat aega. Viska minema või kingi ära kõik, mida sul pole viimase aasta-paari jooksul tarvis läinud ning millega sind ei seo ükski oluline mälestus.

* Sageli kasutamist leidvad esemed (nt. õmblustarbed, kokaraamatud, erialased ajakirjad, tööriistad, tasumata arvete kaust jne.) paiguta kergelt kättesaadavatesse kohtadesse.

* Sesoonsete tarvikute (jõuluehted, suvised spordivahendid jne.) hoidmiseks soeta korralikud karbid või kastid, märgista need vastavalt ja pane kuhugi, kus need sind ülejäänud aasta jooksul ei häiriks.

* Võta kasutusele karp tähistusega "Pooleliolevad tööd ja parandamist ootavad esemed".

* Olulised dokumendid (laste sümnitunnistused, abielutunnistus, lepingud) paiguta korralikult karpi või kaante vahele, et need oleksid alati kindlas kohas ja kergelt leitavad.

* Ära viska tasumata ja tasutud arveid niisama sahtlipõhja, juuruta ka nende säilitamiseks oma süsteem. Näiteks kaks erivärvilist kausta või siis üks paksem kaust, kus värviline vaheleht eraldab makstud ja mittemakstuid arveid.

* Garantiitalongid ja kviitungid peaksid samuti leidma ühise korraliku asupaiga.

* Lepi pereringis kokku kindlad päevad, millal ning kes üht või teist toimingut teeb. Näiteks võivad teisipäev ja laupäev olla pesupesemispäevad, prügikasti viiakse välja igal hommikul ning vannituba lüüakse läikima igal reedel.

* Määra kindlaks üks või kaks päeva kuus, mil sa tegeled arvete maksmisega.

* Koosta tegevuste nimekirju, seda nii pikemaks perioodiks kui ka ühe päeva kohustuste ülesloetlemiseks ja meelespidamiseks. Selliseid nimekirju on hea vajadusel täiendada ning toimetuste lõppedes ridu värvilise markeriga maha tõmmata.

* Kui sul sähvatab mõni hea idee - näiteks millist raamatut sa tahaksid kindlasti osta, millisesse restorani võiks järgmisel pühapäeval perega lõunastama minna või mida ämmale jõuludeks kinkida - pane see kindlasti kuhugi spetsiaalsesse märkmikusse kirja, sest kui õige hetk käes on, pole ühtki head mõtet tavaliselt saadaval.

* Harjuta nii ennast kui ka teisi pereliikmeid asju nende õigetele kohtadele tagasi panema ning oma ümbrust kohe peale vastava tegevuse lõpetamist korda tegema.

* Ära jäta loetud ajalehti ja ajakirju diivanile või põrandale vedelema.

* Kui tegeled ühe asjaga, tegele sellega korralikult ja lõpuni. Näiteks kappe koristades ära hakka raiskama aega kapipõhjast leitud vanade koolipiltide vaatamisega. Kui soovid, tõsta need parem kuhugi kõrvale, et hiljem, pärast koristamise lõppu neisse rahulikult süveneda.

* Kui keegi katkestab sind planeeritud tegevuse juures mõne üsna ebaolulise telefonikõnega, vabanda viisakalt ja ütle, et helistad tagasi, kui oled oma asjadega valmis saanud.