1. Puhasta ülevalt alla ja seest välja, vältimaks seda, et äsja puhastatud ja koristatud kohad uuesti mustaks või asju täis lähevad.

2. Võta ette üks kapp või ruum korraga — nii ei avasta sa end olukorrast, kus kogu elamine on veel rohkem sassis, sest kõik tööd on korraga pooleli.

3. Kasuta aega targalt — samal ajal, kui pesumasin töötab, korista vannituba.

4. Ära jäta tähelepanuta kõiki väikeseid lahtiseid kruvisid ja liiste — kui teed, tee põhjalikult ja kui ise ei oska, palu kedagi appi.

5. Investeeri korralikesse vinuul- või kummikinnastesse, et su käed jääksid puhtaks ja terveks.

6. Enne tolmuimeja käima panemist, pühi harjaga ära suurem tolm — nii saab tolmuimeja puhastada kõik kitsamad kohad.

7. Ära toeta oma põrandaharju harjaste peale — see surub harjased valesse asendisse ja vahend pole enam nii efektiivne.

8. Alusta riidekappidest. Viska või anna ära riided, ehted ja aksessuaarid, mida sa ei kanna ning organiseeri allesjäänu vastavalt sellele, kui sageli sa midagi kannad.

9. Tuppa saab uue ilme ja kevadise värskuse tuua dekoratiivpatjade või mõne muu värvilise detailiga. Isegi vaas lilledega või kauss roheliste õuntega laual annab toale uue elu.

10. Vaipade pesemine on tüütu, kuid seda sammu ei tohiks kindlasti vahele jätta, eriti kui sul on koduloomad, väikesed lapsed või lausa mõlemad.

11. Tee nimekiri kõikidest asjadest, mis tegemist vajavad. Nii on sul kontroll selle üle, kui ruttu kodu korda saab ja võimalus linnukesi kirja panna (ja kellele ei meeldiks ülesannete taha linnukesi teha?)

12. Sorteeri ära raamaturiiul — jaota raamatud suuruse ja tüübi järgi, vabane vanadest raamatutest, mille järele sa tõenäoliselt enam ei haara ja paranda võimalikud lahti tulnud lehed ja kaaned.

13. Kontrolli üle oma suitsu- ja vargaalarmide patareid.

14. Keera ja pööra oma madratseid, et need kuluksid ühtlasemalt.

15. Ära unusta pesta lisaks padjapüüridele ja tekikottidele ka patju ja tekke.

16. Sorteeri köögis ära külmkapp, maitseaineriiul ja nõudekapp. Kui mõttetuid kruuse on liiga palju kogunenud, vabane neist. Viska ära kõik säilivusaja ületanud toidud.

17. Tee köögis aknalaud lagedaks ja pane sinna kasvama erinevad maitsetaimed, mida kevadel ja suvel toidu sisse näpistada.

18. Akende pesemine on kohustuslik samm, mida ei tohi vahele jätta!

19. Ka aiamööbel vajab enne uut grillimise ja suviste aiapidude hooaega veidi hoolt. Häid nippe-nõuandeid leiad SIIT artiklist.

20. Tee koju jõudmine ilusamaks nii sulle kui külalistele ning vaheta välja oma kulunud uksematt.

21. Enne koristamise alustamist hoolitse selle eest, et sul oleks olemas kõik vajalikud puhastusvahendid. Ühe üldisega ei saa sa nii head tulemust kui mitme kindlaga. Klaaspinnad, vann ja kraanikauss, tualettpott, põrandad ja tööpinnad vajavad kõik eraldi puhastusvahendit.

22. Jaga ülesanded ära. Kui sul on kodus mees ja lapsed, ei ole ühtegi põhjust, miks sa peaksid kõigega üksinda hakkama saama.

23. Ava koristamise ajaks aknad, et tube õhutada. 10 minutit pärani olev aken õhtuab efektiivsemalt kui tund aega irvakil olev aken.

24. Pese seestpoolt puhtaks ka külmik, ahi, ja mikrolaineahi.

25. Sorteeri paksemad talveriided ära, puhasta need (joped võiksid käia keemilises puhastuses) ja pane need kevadeks ja suveks niimoodi kõrvale, et nad kapis ja garderoobis asjatult ruumi ei võtaks.

styleathome.com, housebeautiful.com,living.msn.com,