Vanad legendid räägivad, et Atlantises oli eriline tervendamise tempel, mille lagi oli üleni tehtud poolvääriskividest. Kui valgus ülalt läbi erinevate kristallide langes, siis ravis see erinevaid füüsilisi ja vaimseid hädasid. Ka Vanas Egiptuses olid templites vastavad ruumid, kus raviti kristallide tervendavate omaduste abil inimesi. Samuti kandis Egiptuse vaarao alati oma peaehtel malahhiiti, mis toob kandjale tarkust.

Kristallid on tekkinud üheaegselt Maaga ja muutunud koos planeedi muutumisega. Kristallid on kui maakera DNA, evolutsiooni keemiline jäljend. Nad on nagu miniatuursed laohooned, mis sisaldavad aruandeid maakera arengust miljonite aastate jooksul ja kannavad kustumatut mälestust Maad kujundanud võimsatest jõududest.

Mõnele neist on mõjunud tugev rõhk, teised on kasvanud sügaval maa-alustes kambrites; mõned on ladestunud kihtidena, teised tekkinud tilkkividena — kõik need tegurid on mõjutanud kristallide omadusi ja funktsioneerimisviise. Sõltumata kujust võib kristall neelata, alal hoida, fokusseerida ja kiirata energiat, eriti just elektromagnetlainete alas.

Kristallide harmooniline mõju

Erinevad kristallid võivad leevendada stressi, eemaldada emotsionaalseid blokeeringuid, tasakaalustada nii inimest ennast kui ka kodust atmosfääri. Samuti on nad headeks abilisteks kui soovitakse oma ellu jõukust või armastust tuua.

Kristalle saab hästi kasutada selleks, et puhastada kodu negatiivsest energiast. Meie ümber on palju nähtamatut energiat, seda kiirgavad televiisor, arvutid, telefonid ja muu tehnoloogia. Samuti võib negatiivset energiat tulla Maa elektromagnetilisest väljast. Kõik see mõjub inimestele, tekitab väsimust ja muudab kergelt ärrituvaks ning kaotab kodust rahu ja harmoonia. Selleks aga, et oma ümbruskonda puhastada ja harmoonilisemaks muuta, saamegi me kasutada poolvääriskive.

Järgnevalt mõned väikesed nipid, kuidas kasutada kristallide energiat nii, et meie kodu õhkkond muutuks paremaks, tervislikumaks ja tasakaalukamaks.

Obsidiaan esikusse

Selleks, et teid ootaks koju saabudes mõnus atmosfäär, rahu ja positiivne energia, on soovitatav sättida ukse lähedusse must obsidiaan, mis on moodustunud sulanud laavast. Obsidiaan toimib sümboolse peeglina, mis peegeldab tagasi negatiivsuse ja kõik ebameeldivused ning ei lase sellel teie koju siseneda.

Kui esik on pime või halvasti valgustatud, siis ei lase see kristalli energial mõjule pääseda. Selleks, et rakendada obsidiaani energiat täielikult, hoidke esik hästi valgustatuna ja ärge unustage ka kristalli aegajalt jooksava vee all maha laadida ning taas päikese kätte energiat koguma panna. See laseb kristalli kogunenud negatiivsel energial kaduda ning laeb kivi taas puhast ja kirgast energiat täis.

Hematiit toob magamistuppa rahu

Magamistuba on teie kodu kõige rahulikum paik, kus saate puhata ning koguda energiat uueks päevaks. Kõige sobilikum kristall sinna oleks hõbedane metallikläikega hematiit. See kristall aitab saavutada sügava kosutava une, ta kaitseb une ajal teie hinge ja rahustab meelt. Kivi lahustab negatiivsust ja on heaks raviks ärevuse ja unetuse korral. Asetage kivi voodi kõrvale või pange padja alla, nii pääseb tema energia kõige paremini mõjule.

Elutoa kiviks lepidoliit

Lavendlivärvi või roosakas lepidoliit aitab rahustada ja stabiliseerida närvisüsteemi, vähendab stressi ja kiirgab positiivset energiat. Kivi aitab neutraliseerida televiisori ja arvuti poolt tulevat kiirgust ning seega tunnete end vähem väsinuna, olete rahulik ja suudate paremini keskenduda. Parim asukoht kristallile olekski televiisori vahetu lähedus.

Köögis toimetab ahhaat

Väga sobilik kivi kööki on roheline moss ahhaat, sest ta tasakaalustab tule energiat. Kuna köögis on nii tule kui ka elektriga palju tegemist, siis aitab ahhaat vältida võimalikke õnnetusi, mis toidu valmistamisel võivad juhtuda. Samuti vähendab ta stressi ning aitab seega luua rahuliku meeleolu. Parim koht kivile oleks pliidi läheduses.

Roosa kvartsiga vanni!

Sobivaim kristall vannituppa on roosa kvarts. Ta aitab kaasa teie sisemisele puhastumisele, tasakaalustab emotsioone ja rahustab meelt. Roosa kvarts on tuntud ka selle poolest, et avab ja puhastab südame kõigil tasanditel ning toob kaasa sisemise tervenemise ja enesearmastuse suurenemise. Tema energia on pehme kuid pikaajalise mõjuga. Võite vanni minnes roosa kvartsi asetada vette või lihtsalt hoida teda vannitoas võimalikult vee lähedal.

Kristalli vali vaistu abil

Kristallid on saadaval esoteerikakauplustes ning kivi valimisel aitab teid kõige paremini vaist. Tunnete ära endale sobiva kivi kui puudutate kive, hoiate neid käes ja lasete oma tunnetusel end juhtida. Kui tunnete soojust või ka lihtsalt äratundmist, siis on tegemist õige kiviga ning valik on tehtud.

Enne kristallide kasutamist puhastage neid kindlasti ning laadige päikese- või kuuvalguse käes. Erinevate kristallide puhastamise kohta küsige nõu esoteerikakaupluse müüjalt. Kive regulaarselt puhastades ja laadides hoiate nende energia puhtana ning nad rakendavad enda võimed teie heaks sajaprotsendiliselt.