1. Madrats

Mõtle selle peale, mis kõik madratsi sisse koguneb: tolmulestad, surnud naharakud. See, et sa seda kord aastas põhjalikult puhastad, pole sugugi piisav.

Tee nii: kõigepealt viska oma voodiriided pessu. Siis puista oma madrats soodaga üle. Lase soodal mõni tund voodis oma tööd teha ja ime siis madrats tolmuimejaga põhjalikult puhtaks.

2. Lõikelaud

Seda lihtsalt nõudepesuvahendiga pestes jäävad toiduosakesed puidu sisse alles ja tegelevad seal omaette oma käärimisprotsessidega, mille tulemused sina endale hiljem sisse sööd.

Tee nii: tõmba lõikelaud niiske lapiga üle ja puista see soodat täis. Siis pigista sooda peale poole sidruni mahl ja hõõra sellesama sidruniga põhjalikult lõikelaud puhtaks. Siis pühi lõikelaud niiske lapiga puhtaks ja löö mingi naturaalse õliga läikima. Su lõikelaud teenib sind niimoodi aastaid!

3. Köögiriiv

Ega sa vist ei taha, et su värskelt riivitud porgandi sees oleks eelmisel nädalal riivitud juustu tükikesi? Aga riivi on praktiliselt võimatu tavalise nõudepesusvammiga puhastada.

Tee nii: võta oma riivi puhastamiseks kasutusele hambahari ja mure lahendatud!

4. Maalid

Ära lase oma seinu kaunistavatel kunstiteostel olla ühtlasi ka kodu suurimad tolmukogujad.

Tee nii: võta maal seinalt maha, pühi õrnalt pehme harjaga puhtaks ja patsuta siis maal saiaga üle. Jah, just nimelt saiaga — eriti hea, kui sai on nätskemapoolne. Pärast saiahooldust käi maal korra veel harjaga üle ja riputa siis seinale tagasi. Maal püsib niiviisi hooldades kaunis ja värvid ei tuhmu.

5. Blender

Seda ei julge ju väga põhjalikult puhastada ega lahti võtta, sest ei taha näppudest ilma jääda.

Tee nii: täida blender kuuma veega, lisa mõni tilk nõudepesuvahendit ja blenderda. Valmis!

6. Mikrolaineahi

Kes soojendas rasvaseid prakartuleid ega pannud kaant peale? Mikrolaineahju seinu on väga tüütu pritsmetest puhastada. Nii need kogunevad sinna ja ahi on seest väga räpane.

Tee nii: pane klaaskaussi klaasitäis vett ja pool klaasi äädikat. Kuumuta segu mikrolaineahjus viis minutit ja pühi siis ahju sisemus puhtaks. Korras!

Allikas: She Knows