Kõigil ei ole võimalik elada suures majas või korteris, kus oleks ruumi iga asja jaoks, mida soovid. Küll aga on olemas paar lihtsat nõksu, mida kasutades tundub ruum palju suurem.

Pane elutuppa peegel

Aga mitte suvalisse kohta! Kui võimalik, aseta peegel aknede vastu ehk akendest täpselt teisele poole tuba. Peegel aitab aknast paistval valgusel jõuda paremini igasse toa nurka, mis jätab mulje, et tuba on väga hästi valgustatud.

Kaota ära kardinad

Ehkki tõsi on see, et kardinad annavad toale juurde palju hubasust ja lisaks saad sa peita oma igapäevaelu tegemisi uudishimulike pilkude eest, siis kahjuks muudavad kardinad toas ruumi visuaalselt väiksemaks. See peab eriti paika tumedate ja paksude maast laeni kardinate puhul.

Investeeri ilusatesse piltidesse, mida paigutada kõrgele seinale

Kui pildid on nägemisulatusest veidike kõrgemal, on külalised sunnitud suunama oma pilku ülespoole, mis jätab neile ekslikult mulje, et tuba on kõrgem, kui see tegelikult on.

Seinavärv võiks olla sinine või roheline

See kehtib juhul, kui sulle päriselt ka üks nendest värvidest meeldib, sest kui ei meeldi, ei ole loomulikult mõtet värvida mõni tuba selliseks, kus sa viibida ei taha. Kui ruum on helesinine või heleroheline, tundub see kohe päris avar ja valgusrikas. Tumedad toonid jätavad kohe toast palju väiksema mulje.

Oma ainult hädavajalikku mööblit

See on ju tegelikult kõige lihtsam. Kui sa tahad, et su toas oleks ruumi, siis ära kuhja seda asju täis. Mõndadest asjadest loobumine muudaks su elu palju paremaks. Kui toas on ruumi, saavad ka mõtted vabamalt liikuda ja sa ei tunne enam nii suurt ängistust.

Allikas: DailyMail