Lihtsamaks minna ei saa! Kui kartulite koorimine on sinu jaoks tüütu, siis niimoodi tehes ei peagi enam vaeva nägema

 (46)
Hinnad turgudel
Hinnad turgudelFoto: Ilmar Saabas

Paljud noorema põlvkonna eestlased on tunnistanud, et eelistavad kartulist toitude tegemisele pigem riisi, makaroni või tatart, sest nad lihtsalt ei viitsi kartuli koorimisega jännata. Aga on üks moodus, mida kasutades ei peagi kartulit koorima, aga see ei tähenda ka, et peaksid koorega kartulit sööma.

Mis moodus see selline on?

Kõigepealt pane vesi potti keema, samal ajal pese kartulid. Pane kartulid potti ja lase neil keeda umbes 15-30 minutit. Samal ajal kalla suuremasse anumasse (olenevalt siis sellest, palju sa kartuleid keedad) külma vett ja lisa jääkuubikuid. Tõsta kartulid nüüd jääkülma vette ja lase neil seal mõned minutid olla.

Seejärel saad kartulid külmast veest välja võtta ning lihtsalt pöialdega hõõrudes tulebki kartulilt koor maha. Ehkki ajalises mõttes võib see isegi ehk rohkem aega võtta kui lihtsalt kartuli koorimine, on see nipp tõeliseks pärliks neile, kes ei salli kartuli koorimist silmaotsastki.

Allikas: One Good Thing