Valige hea istutuskoht. Sibulad ei talu liiga suurt niiskust. Kõige parem koht lillesibulatele on seal, kuhu ei teki jääd. Enamus sibulatest armastab päikeselist kohta. Teiste taimede vari on juba tärganud sibultaimedele kasuks.

Sibulatele sobiv maa on liivane ja sobiv väetis pikaajaliste mõjuga (luujahu, sibulaväetis).

Ostke ainult hea kvaliteediga sibulaid. Kõige olulisem kriteerium on sibula suurus. Mida suurem sibul, seda rohkem on seal toitaineid ja seda ilusamaks kasvab taim. Ärge ostke idanenud ega pehmeid sibulaid.

Muttidele nartsissid ei meeldi, istutage nartsisse, kui teie aias on palju mutte.

Õige istutussügavus on kolme sibula paksus. Liiga pinnale istutatud sibulad võivad külmetuda, liiga sügavale istutatud taimed ei suuda maapinnale tungida.

Suruge sibul tugevasti mulda ja pange selle ümber natuke liiva. Vaadake, et istutate sibula õigetpidi. Kui te ei ole kindel, kumb on juure ja kumb taimekasvu pool, asetage sibul külili ja küll ta kasvab ise ülespoole. Kui sügis on kuiv, kastke sibulaid.

Sibulate talvele vastupidamine on erinev. Tulpidest on vastupidavaimad kõige lihtsamad sordid. Külma suhtes tundlikud on liiliad, iirised, kellukad. Võite katta sibulad pilbastega, siis hakkavad nad kevadel kiiremini kasvama.