1. Uuringute järgi kasvatab sisuka raamatu lugemine lapse tundetarkust. Lugedes õpib põnn enda ja teiste inimeste tundeid mõistma ja juhtima. Areneb empaatiavõime, oskus end valitseda, sihte seada ja takistusi ületada.

2. Lugemine arendab ajutegevust. Kujutame vaimusilmas raamatukangelasi ette, elame kaasa nende rõõmudele ja muredele, samal ajal tõmmates paralleele oma elukogemuste ja mälestustega.

3. Lugemine suurendab mälumahtu. Lugedes peab laps meelde jätma tegelased, nende tausta, loo sisu ja alateemad, mis arendab keskendumis- ja analüüsivõimet. Kes, kus, kellega, millal ja kuidas on tavapärased küsimused, mis tõstatuvad, kui loed kriminaalromaani. Isegi kui kõigile küsimustele ei oska õigesti vastata, oled kasutanud kriitilist mõtlemist.

4. Rikastub sõnavara ja teadmistepagas, mis on lastele abiks vestlustes. Käigu jutt dinosaurustest, planeetidest, lilledest või sipelgatest — lugev laps on võlur, kes teadmiste kaabust tarkusi välja tõmbab.

5. Lugemine aitab ka kirjutamisoskusele kaasa. Lapsed, kes loevad palju sisukat kirjandust, näevad, kui erinevad on kirjutamisstiilid, ja hakkavad neid ka ise kasutama.

6. Ja veel üks hea põhjus lugeda: raamat maandab stressi hoopis paremini kui videomäng või muusika. Haarava teose seltsis rändad koos autoriga võõrastel maadel, õppides ja arenedes, avastades ja leides. Nii et on, mida võita!