Milliseid funktsionaalsusi tuleks silmas pidada veekeetjat valides? Soovitusi annab Expert Tehnikakaupluste turundusjuht Joonas Kulli.

Oled teesõber?
Veekeetjat valides tuleks kõigepealt endale selgeks teha, mis otstarbeks seadet eelkõige kasutatakse. Kui keetja läheb sageli käiku just teed juues, siis tuleks eelistada mudeleid, mis võimaldavad valida temperatuuri.

Teesõpradele on oluline ka vee puhtus, mis mõjutab joogi maitset. Kannu puhastamine on aga muutunud äärmiselt lihtsaks, sest nii mõnelgi mudelil on olemas eemaldatav katlakivifilter.

Kannu tuleb nii ehk naa puhastada. Eriti vee kareduse puhul. Nimelt määrab see, kui kergesti katlakivi masinasse tekib. Regulaarne puhastamine tagab veekeetja pikaealisuse, sest eemaldamata katlakivi takistab ka vee kuumenemist, mis omakorda mõjub masina funktsioneerimisele.

Säilita sobiv temperatuur
Lisaks puhtale ja õigel temperatuuril soojendatud veele võiks mõelda ka sellele, et keetja säilitaks temperatuuri.

Kui vana hea keeduspiraal võimaldab korraga teha vaid pool liitrit vett ja seda ostetakse rohkem suve alguses maakodudesse ja suvilatesse, siis kannuga on võimalik valmistada kuni ligi kaks liitrit.

Disaini maksab
Funktsionaalsuste rohkus, materjal ja disain kujundavad veekeetja hinna, mistõttu ongi võimalik poeriiulitelt leida mudeleid, mis jäävad vahemikku üheksa kuni sada eurot.

Kui kann on tehtud plastikust, siis on see hinnaklassis soodsam. Roostevabast terasest veekann on aga kallim ning vastab disaini poolest nõudlikumale maitsele. Kuigi veekeetja keskmine müügihind on aastaga tõusnud kolm protsenti, siis ostetakse üha enam krõbedama hinnaga bränditooteid, mille eluiga on pikem.