1. Sildista ja märgista KÕIK kastid! Jaga asjad ruumi ja vajaduse järgi kastidesse ja kirjuta igale kastile, mida see sisaldab ja vii juba eos kõik kastid õigetesse ruumidesse. Nii säästad lõputut edasi-tagasi käimist ja kõik on kohe seal lähedal, kuhu see ka jääb.

2. Alusta varakult! Kui tead, et hakkad kuu lõpus kolima, hakka juba kohe pihta, sest enda elu kokku pakkimine on palju ajakulukam kui sa arvata või oodata oskaksid.

3. Ära võta endaga kaasa midagi tarbetut. Viska ära, anna sõbrale või müü maha kõik, mida sa parema meelega enda uues kodus ei näeks. Saad ruumi juurde ja hoolitsed juba eos selle eest, et su uuest kodust ei saaks kolikamber.

4. Tee nimekirju. Enne kolimisega algust tegemist tee endale lihtsad nimekirjad kõigest, mida ja mis järjekorras soovid teha. Nii on sul lihtne järge pidada ja samas kõik vajalik pidevalt silma all, nii et miski ei unune.

5. Hoolitse taimede eest! Kolimine mõjub neile rängalt, eriti kui teed seda külmal ajal. Taimed saavad paratamatult veidi räsida. Ära pane neid lihtsalt pagasiruumi, kus need võivad ümber kukkuda, vaid organiseeri neile korralik tugev alus, kus nad püsti püsivad. Kui tead, et oled pisev kolija, pole suure maast laeni potitaime hankimine kõige parem mõte. 

6. Harjuta end uue aadressiga. Kui su tulevane aadress on juba teada, hakka end varakult sellega harjutama. Vii sellega kurssi kõik sõbrad ja ka ettevõtted, kes su aadressi vajavad. Nii ei saa sinu kodu uued elanikud lõputult posti sinu nimele. 

7. Mõõda topelt. Enne kui hakkad uude koju mööblit ostma ja planeerima, mõõda seda mitu korda, et teaksid mööblipoes täpselt, mis sinna kenasti mahub ja mis mitte. Sa ei kujuta ettegi kui sageli tullakse mööblipoodi kaupa tagastama sõnadega: “Oih, ei mahtunudki… ”

8. Pakiühte kasti kõik, mida kohe vajad. Ära sorteeri eri karpidesse enda olulisemaid riideid, hügieenitarbeid, laadijaid jne. Asjad, mida sa pidevalt vajad võiksid olla ühes kättesaadavas kohas.

Kallis lugeja, kas sina oled kunagi kolinud? Milliseid kasulikke nippe-nõuandeid oskad veel lisada?

Allikas: allwomenstalk.com