1. Transpordi äsja ostetud taim külmal talvepäeval koju auto pagasiruumis. Enamus toataimi saab tõsiselt kahjustatud, kui temperatuur langeb alla 10 kraadi. Taime kaitsmiseks aseta see pappkasti ning sulgege kaas või mässi see ajalehepaberisse või paberkottidesse ning tõsta siis soojaks köetud auto esiistmele.

2. Lase potil liguneda alustaldrikule kogunenud vees. Selliselt kogunevad mulda üleliigsed soolad, mis nõrgestavad taime ning teevad ta vastuvõtlikuks putukate ja haiguste rünnakute suhtes.

3. Istuta taim ümber aiast võetud mulda. Aiast võetud muld jäigastub potti paigutamisel. Tulemuseks on kehv poorsus ja hapnikupuudus, mis tähendab surmaotsust taimele. Kasuta alati spetsiaalselt toataimedele mõeldud mulda.

4. Istutada taim anumasse, millel puudub äravooluauk. Varem või hiljem taim lämbub. Kui sul on dekoratiivne pott, millel puudub äravooluauk, aseta taim väiksemasse potti, millel see on olemas, ning tõsta see dekoratiivse poti sisse.

Mida teha taimega, mis ei taha kuidagi kasvada, kuna kass käib selle lehti närimas või ta on lihtsalt niru või lehetäisid täis? Viska see kompostihunnikusse või lihtsalt ära ja osta endale asendustaim.