Krooton
mõjutab suurepäraselt toaõhku. Lisaks stimuleerib see kena toataim inimese immuunsüsteemi. Ta armastab soojust ja niisket õhku, seetõttu tuleks lillepott asetada veega täidetud alusele, et vähendada kastmisvajadust. Muide, selliseid niiskustarmastavate taimedega aluseid peaks olema igas toas — need hoiavad õhu niiskena. Et lehed ei kaotaks oma kirjut mustrit, vajab krooton küllaldast valgust (kuid mitte otseseid päikesekiiri). Taime juured on suhteliselt võimsad, seetõttu peab pott olema avar. Kasuks tuleb ka hea drenaaž.

Hooldamise saladused. Krooton on küllaltki kapriisne taim. Kui midagi on valesti, langetab ta lehed ja on perenaise peale pahane. Korraldage talle tõeline kuurordielu. Kõik peab olema normis — nii niiskus, kastmine, otseste päikesekiirte eest kaitsmine, lehtede pesemine ning loomulikult armastus ning vestlused protseduuride ajal.

Klorofüütumil ehk tupsrohtliilial on bakteritsiidsed omadused. Kui see taim on teil kodus, kaovad õhust mikroobid. Sellepärast ongi seda õhupuhastajat kõige sagedamini köögis näha.

Hooldamise saladused. Vaatamata sellele, et taim armastab valgust, võib ta ka varjus kasvada ning kuiva õhku taluda. Teda tuleb ohtralt kasta, kuid peab jälgima, et vesi ei koguneks alusele. Kuna tupsrohtliilia juured kasvavad laiali, peab tal olema lai pott.

Diffenbahia mõjub nagu efektiivne biofilter. Ta imab õhust toksiine, vastu annab aga hapnikku. Filtriteks võivad olla mitte ainult taime lehed, vaid osaliselt ka juured. Lisaks on tähele pandud, et diffenbahia bioväli mõjub inimesele soodsalt.

Hooldamise saladused. Taime on kerge kasvatada, ta ei talu vaid madalaid temperatuure ega tõmbetuult. Eelistab valget või poolvarjulist kohta. Hooldamine on lihtne: hoidke pinnas pidevalt niiskena ning piserdage lehti. Talvel tuleb kastmist vähendada ning väetada ei tuleks teda siis üldse.

Cyperus ehk vesipalm on üks vähestest veetaimedest, mida kasvatatakse edukalt toas. Taim võib kasvada kuni 1,5-meetriseks, seetõttu värskendate teda piserdades ka ühtlasi oma tuba.

Hooldamise saladused. Vesipalm ei nõua kasvamiseks erilisi tingimusi, kuid vesi, valgus ja võimaluse korral värske õhk on talle eluliselt vajalikud. Pinnase struktuuri parandamiseks lisage sinna keramsiiti. Kevadel puistake juurde veidi värsket mulda, lõigake ära kuivanud varred kohe juurelt, kobestage pinda ja ongi kõik.

Roos. Peale selle, et roos niisutab õhku, korrigeerib ta ka inimese biovälja. Kusjuures teeb seda paljudest taimedest paremini. Ega teda asjata lillede kuningannaks ei nimetata. Roosipõõsas aitab teil vabaneda väsimusest ning ärritusest. Eriti efektiivselt mõjub roos, kui samas toas kasvavad veel ka basiilik, estragon ja meliss. Siis valitseb ruumis peaaegu et raviõhk.

Hooldamise saladused. . Roos on üpris tujukas taim — ta armastab valgust, niiskust ja soojust. Tema jaoks on väga oluline hele valgus (parem, kui oleks loomulik) ning regulaarne pritsimine.