”Kes oleks veel mõni aasta tagasi osanud aimata, et moodi läheb suurte roosade lilledega vaip! Varem oli tavaks, et vaip ei tohi domineerida, nüüd aga annab just vaip ruumile värviaktsendi,” räägib Mari Saarva. Vaibad toetavad sisustusmoodi nn minimalismi soojenemise tõusulainel — pakkudes värvivaestesse ja napi sisustusega interjööridesse erksat värskust. Mustritest on trendiks sellistesse kodudesse hästi passiv eelmise sajandi 1930. ja 1960.-1970. aastate geomeetria.

Tähnilised lehmad ja oliivrohelised lambad

Kodukiri märtsis:
  • Millist tooni valge sein valida
  • Sisustusvihjed koeraomanikule
  • Kanalihatoidud pühadelauale

    Telli ajakiri!

  • Erksate ühevärviliste loomanahakade kõrval jäid messil silma ka nahatükkidest kokku õmmeldud vaibad. Looduslike valgete ja pruunide kõrval oli kasutatud ka värvitud naharibasid. Viimased polnud küll erksad, vaid erinevate loomade karvkatte toonides. Näiteks sai osta dalmaatsiatäpilise või tiigrimustrilise lehmanahast vaiba.

    Poes saab ise vaipa kujundada

    Vaibamaailma tungib ka arvutiajastule omane paindlikkus. Vaibapoes saab kataloogi ja värvinäidiste põhjal ise kokku sättida oma koju sobiva vaiba. Seejärel saadetakse tellija mustri- ja värvisoov tehasesse. ”See läheb küll kallimaks, kui masstoodanguna tehtud vaip, kuid juba on Eestiski olemas selline võimalus. Valitud käsitöövaiba kujundus saadetakse siit Belgia tehasesse täpseks kujundamiseks, valmistatakse vaip aga Nepalis.

    Ka Eestis on vaibavabrik, kus tehakse kliendi kavandi järgi väga kvaliteetseid käsitöö-taftingvaipu. Ka nende näidised on poes valimiseks valmis.”

    Fotod: Ülo Josing, reprod