Tavalistes mööblipoodides käimine võtab palju aega. On inimesi, kellele meeldib poodides käia ning nende jaoks pole see kindlasti probleemiks, kuid paljudele on see tüütav ja väsitav kohustus. Uuringud näitavad, et ühe mööblieseme ostmiseks teeb inimene keskmiselt 5,9 külastust 3,7-sse mööblipoodi. Kui on vaja rohkem mööblit, suureneb külastuste arv ja selleks kuluv aeg veelgi.

Kauplused asuvad üksteisest üsna kaugel ning ainuüksi ühest ostukeskusest teise sõitmine võtab kümneid väärtuslikke minuteid. Tundidepikkused jalutuskäigud müügisaalides on kurnavad ning soovides see väsitav poetuur ruttu lõpetada, oled nõus leppima ka juba sellise mööblitükiga, mis esialgu soovitust oluliselt erineb. Lõpuks tuleb kokku ostetud kapid ja diivanid kuidagi ka koju transportida ning selleks sobivaimate lahenduste otsimine tähendab jällegi lisa raha-, aja- ja närvikulu.

Teine võimalus sobiva mööbli leidmiseks on internetipood. Kui CD- plaatide, raamatute, lennu-ja laevapiletite, pangateenuste jms. ostmine interneti kaudu on juba üsna laialt levinud, siis miks ei võiks ka mööbli ostmist endale lihtsamaks teha? Erinevalt tavalisest mööblipoest saab internetipoest mööblit valida kodust lahkumata ja täpselt sellisel kellaajal, kui parasjagu sobib. Nii pole poeskäigu tarvis vaja enam nädalavahetust oodata — internetipoed on avatud 24 tundi ning annavad pakutavatest kaupadest kiiresti ülevaatliku pildi. Kui riiulid ja kapid leitud, saab vaid paari klõpsu abil juba kiirelt valgusteid valima hakata — ei ühtegi tüütut jalutuskäiku ega vahekäikudes tormamist!

Ka ideaalse lastetoamööbli leidmine pole enam probleem, sest koduses miljöös võib sobivaid mööblitükke valida kogu perega. Internetikaupluses ringi vaadates pole vaja väsinud ja pahuraid lapsi mängutuppa jätta — väikesed šoppajad võivad omale meelepärast voodit valida just siis, kui soovivad.

Aga ma ei saa ju kaupa käega katsuda, kui ostan?!

Tõepoolest pole võimalik kaupa “elusast peast” näha ja enne ostmist käega katsuda. Kaupa saab siiski näha ja käega katsuda, sest internetipoodides on arvestatud, et äkki pildid ei anna piisavat ettekujutust mööblist. Kaupa saab näha oma kodus. Kui mingil põhjusel kaup ei meeldi või ei sobi, tuleb lihtsalt teatada sellest internetipoodi, kaubale tullakse järgi, tagastatakse kogu raha või asendatakse see mingi muu kaubaga.

Samas tuleb aga nentida, et harilikes mööblipoodides toimub suure osa kaupade tellimine samuti kataloogi alusel, sest müügipindade piiratus ei võimalda kuigi palju kaupu müügisaalis ja laos hoida. Seega pole ka tavapoe puhul garanteeritud, et klient oma tulevast voodit või diivanit enne väljaostmist katsuda saab. Tavapoodides käib tagastamise protseduur tunduvalt keerulisemalt — lisandub taas transpordikulu ja pole sugugi kindel, et kauplus on nõus teile mittemeeldinud toote tagasi ostma.

Internetipoe kasuks räägib lai tootevalik.

Mööbel nõuab palju ruumi ning tavapoodide müügipind on piiratud. Interneti kaudu pakutava mööbli puhul pole ruumiprobleemid takistuseks ning kliendi valikuvabadus laieneb sellega märgatavalt.

Internetipoest mööbli ostmine võib tihti tunduvalt soodsam olla.

Tavakauplusest ostes ei piirdu mööblitüki tegelik hind sugugi vaid selle numbriga, mida hinnasildilt lugeda võib. Sellele lisanduvad veel transpordi maksumus, toodete leidmiseks ning valikute tegemiseks kulutatud aeg ning rahaliselt mittemõõdetav närvikulu. Juhul, kui klient elab linnast kaugemal, muutub tavamööblipoe külastamine ja sobiva toote leidmine temale veelgi kulukamaks.

Ehkki internetist mööbli ostmine on mugav, soodne ja turvaline, on seal siiski mõningad erisused võrreldes tavapoega.

Internetist mööblit ostes tuleks kindlasti tähelepanu pöörata järgnevale:

  • Mööbli ostmine on personaalne otsus ja ainult Teie teate, mida vajate. Kuna mööbel kestab kaua, siis varuge vaba aega, et saaksite rahulikult mõelda oma vajadustele, võrrelda erinevaid mudeleid, nende värvitoone, materjale ja uue mööblieseme sobivust ülejäänud sisustusega. Esitage tellimus alles siis, kui olete kindel, et valitud toode tõesti sobib Teile. Mööbli valikul tekkivate küsimuste puhul võtke julgelt ühendust klienditeenindusega.

  • Arvestage, et arvutiekraanil võib toote pildil olev värv veidi erineda tegelikkusest. Kui kahtlete värvi sobivuses, küsige alati lisainfot. Lihtsustamaks värvitooni valikut, saadetakse pehme mööbli puhul soovi korral posti teel kattematerjalide näidiseid.

  • Enne tellimist mõõtke ruumis koht, kuhu soovitud mööblieseme soovite paigutada. Võrrelge vaba ruumi toote mõõtudega, et tellitud mööbel ka välja vaadatud kohta ilusti mahuks.

    Internetikauplus on turvaline ning kliendisõbralik ja mis peamine — aitab säästab palju väärtuslikku aega. Vajalikku mööblieset võite valima asuda just siis, kui teile sobib. Ei mingit peavalu parkimiskoha ega ülerahvastatud müügisaalide pärast. Kaubavalik on suurem ning hind taskukohasem kui tavakaupluses. Kui see kõik nii lihtne on, miks mitte proovida sellist uudset mööbli ostmise võimalust, millest saab osa võtta terve pere kõigile sobival ajal?

    On24.ee
    Sisustuspood internetis