Säästunipp: ostke paari euroga 1-2 liitriline vedelseebi totsik ja puhastate oma elamist sellega oi kui kaua. Vedelseep on imehea ja leebe pesuvahend erinevatele kraanikaussidele ja kraanidele. Vajutage üks doseerimiskogus seepi ja hõõruge käega otse valamul olevale plekile või kraanile. Laske seista olenevalt plekist 5-10 minutit, loputage ning kuivatage. Paar korda nädalas võiks raisata seepi natuke rohkem ja puhastada seebise švammiga kogu pind (kogu valamu ja kraan)

Samamoodi kasutada ka duširuumis. Siiani kasutasin jube vängeid, räiget keemiat täis vahendeid, mis mu hinge täitsa kinni võtsid. Tulemus sama, mis vedelseebiga. Säästate lihtsalt oma tervist. Pumbake vedelseepi märjale švammile ja kandke klaasseintele, seintele ja ka muudele duširuumis olevatele pindadele.

Nipp number 2: tavaline söögisooda

Parim vahend külmkapi, prügiämbrite jms pesemiseks, kuna hävitab baktereid ja ebameeldivaid lõhnu. Külmkappi ei taha ju eriti lõhnavate vahenditega pesta, niisiis proovige ja katsetage soodat ning te ei kahetse! Mina sain külmkapi suurpesuga küll suurema vaevata hakkama! Koguseliselt raske öelda, olen pannud umbes 4 sl liitrile veele.

***

***

Punase veini plekke saab vaibalt maha valge veiniga. Valge veini saab vaibalt tavaliselt ära puhta veega. Porised jäljed saab samamoodi puhta veega. Olenevalt veekaredusest võib/peab lisama tavalist üldpuhastusainet. Üle-üldse on kõige parem puhastusvahend puhas vesi. Kui kui kasutada aineid, siis need peaksid olema universaalsed. Koduses koristuses võiks kasutada keemiad ainult 1 kord kuus. Muidu muutub see tervisele kahjulikuks.

Kevadist suurpuhastust tuleks alustada kõrgematest pindadest, mida igal koristusel ei koristata. Kõrgemate pindade tolm on inimese tervisele väga kahjulik.

Öeldakse, et küünlavaha ei saa vaibalt eemaldada — tegelikult saab küll. Selleks on tarvis triikrauda, salvrätikut või kohvifiltrit. Kui vaha on ära sulatatud, siis tasub puhta veega loputada. Koristuslappidest kindlasti eelistada mikrokiudlappe, kuna mikrokiu osakesed võimaldavad palju rohkem tolmu eemaldada.

***

Aknad saad puhtaks ja säravaks, kui paned 2-3 tilka nõudepesuvahendit aknapesuvette. Peale pesu kuivata aknad kindlasti kummiliistuga, sest paber jätab klaasile ebemeid.

Põrandate pesul kasuta korralikku moppi ja kvaliteetset pesuainet. Ise kasutan selleks taldmoppi ja pesuainet. Üksikuid plekke põrandalt eemaldan niiske salvrätikuga.

Plekid vaibal või riietel on mõistlik eemaldada kohe ja paljudel juhtudel aitab tavaline kraanivesi. Kuivanud plekkide puhul soovitan kasutada Eestis toodetud sapiseepi. Toimib hästi. Oluline selle juures on see, et plekikoht tuleks enne korralikult niisutada, misjärel kanda peale seepi, jätta 10-15 minutiks seisma. Seejärel loputada ese seebijääkidest puhtaks ja pesta pesumasinas nagu tavaliselt.

Küünlavaha saad linikult kergesti kätte, kui esmalt eemaldad linikult liigse kuivanud vaha. Seejärel aseta liniku peale õhuke kiht ajalehte ja triigi parajal kuumusel seda vaha all olevat kohta. Kui ajaleht saab rasvaseks, vaheta ajalehte seni, kuni ajalehe pind jääb kuivaks ja linikul pole küünlavaha enam näha.