Pärast ärkamist
Juba ainuüksi mõte sellest, et tuleb hommikust süüa, tekitab vastikust.

Mida teha? Pane mängima oma lemmikmuusika, siruta end rahulikult ja ruttamata, hinga sügavalt. Kõik peab toimuma pingevabalt. See aitab sisse lülitada ainevahetusprotsessid ning valmistab sind ette söömiseks. Seejärel võidki juba rahulikult hommikust süüa. Kas ei ole isu? Pigista siis pool sidrunit kuuma veega täidetud tassi ning lisa õige väike näpuotsatäis soola ja teelusikatäis mett. Selline jook aitab organismi puhastada ning tõstab üldist toonust. Parimaks hommikusöögiks on proteiinid ja süsivesikud. Näiteks poolpehmeks keedetud muna täisteraleivaga või müsli jogurtiga. Hommikusöögi võid ka kaheks osaks jagada ning teise osa süüa hiljem.

Hiline hommik
Sul on kõht tühi, terve hulk töid ootamas ning sa ei suuda üldse keskenduda.

Mida teha? Masseeri näpuotstega ülemisi laugusid oimu juurest ninajuure poole. Seejärel tõsta aeglaselt silmad ja langeta (3 korda). Nüüd sule silmad ja lõdvestu. Ning ongi kätte jõudnud paras aeg oma hommikusöögi teise poole kallale asuda. See aitab energiat stabiliseerida.

Lõunaaeg
Sa oled näljane, ometi töötad pingeliselt. Paistab, et pead sööma otse töölaua taga.

Mida teha? Jaluta veidi enne lõunat. Ära võta toitu kaasa – mine parem poodi või söö kohvikus. 10-minutiline jalutuskäik värskendab sind ning aitab täiendada hapnikuvarusid. Pärast seda jõuad palju rohkem teha.
Nüüd võib ka lõunat süüa. Kuid nii, et tunneksid endas uut jõudu, mitte aga väsimust ja unisust. Mõistlik valik: tükk kana või kala köögiviljasalati ja täisteraleivaga. Pärast sellist söömaaega tunned end värske ja töövõimelisena.

Õhtule lähemale
Oled väsinud ja tahaksid miskit magusat.

Mida teha? Mõtle välja mingi ettekääne, et saaksid paariks minutiks laua tagant tõusta. Jaluta mööda koridori või, kui oled kodus, mine trepist alla postkasti juurde. Tähtis on, et saad end veidigi lõdvaks lasta. Seejärel võid juua tassi teed ja sinna juurde midagi maitsvat. Ingveri või sidruniga tee, naturaalne jogurt ja veidi pähkleid (parem soolata) aitavad sul oma patareisid laadida.

Enne õhtusööki
Sul on suur nälg, kuid pole jõudu ega ka soovi midagi valmistada.

Mida teha? Joo mineraalvett, seejärel tee mõned lihtsad võimlemisharjutused. Harjutused ei tohi sinu jaoks väsitavad olla.
Siis aga laua taha. Optimaalne valik võiks olla tailiha, linnuliha või kala riisiga ning puu- ja köögiviljad. Söögid peaksid taldrikul välja nägema erksad ja ilusad. Tuju tõstmiseks võid juurde rüübata veidi head kuiva veini.

Allikas: Domašni Otšag, 5'2010