Kaalude märgi all sündinutega sobivad aga ka roosid, lavendel, mündid, eukalüpt ja teised kaunid ja sihvakad taimed, mis moodustavad sirgelt kasvavaid, erksavärviliste ja selgekujuliste lehtede ja/või õitega vorme. Kaalude läheduses tunnevad end suurepäraselt aromaatsed taimed. Lisaks eeltoodutele veel nelk ja pelargoon.

Kaaludel aitavad nende tervislikku tasakaalu hoida viigipuu, orhideed, pelargoonid, piilea jt. Rosmariini, võõrasemade (ja ka teiste kannikeste) ning kõrbekaktuste kasvatamisest võiksid kaalud aga pigem loobuda.

1.-2. NÄDAL

01.10, reede, vana kuu sõnnisTaimed taluvad täna suhteliselt hästi kuiva, kuid on liigniiskuse suhtes ülitundlikud. Sama kehtib ka õitsevate taimede väetamisse — s.t. parem vähem või üldse mitte. Täna lõigatud lilled püsivad kimbus ja vaasis kaua värsked. Eriti soodne on päev sibultaimedega töödeks. Kahjuritõrje õnnestub üleootuste hästi. Soositud on taime maapealseid osi tugevdavad ettevõtmised. Kuid ettevaatust asukoha muutmisega — taimed reageerivad sellele valuliselt.
02.10, laupäev, vana kuu kuni kl. 22.54 sõnnis, edasi kaksikutesTäna on eriti soodne päev töödeks sibultaimede- ja dekoratiivsete liblikõielistega. Hästi lähevad korda tööd veel viljapuude ja õitsevate dekoratiivtaimedega. Putukatõrje on jätkuvalt edukas. Kasuks tuleb sanitaarne lõikus. Ettevaatust väetamisega, seda eriti juba puhkeseisundis olevate taimede puhul.
03.10, pühapäev, vana kuu kaksikutesHea päev tubaste vääntaimede- ja puitunud vartega dekoratiivsete toataimedega tegelemiseks. Parim aeg pritsida taime kroonidel leiduvaid kahjureid. Endiselt on soodustatud tööd sibultaimede- ja dekoratiivsete liblikõielistega. Kasuks tuleb sanitaarne lõikus. Ettevaatust väetamisega, seda eriti juba puhkeseisundis olevate kuid ka teiste taimede puhul. Päev ei soosi töid pikkade ja kitsaste lehtedega taimel juures.
04.10, esmaspäev, vana kuu kaksikutesTaimed vajavad täna eriliselt õrna kohtlemist. Eriti ettevaatlik peaks olema aktiivselt kasvavate taimede väetamisega. Täiesti rahule tuleks jätta pikkade ja kitsaste lehtedega taimed. Endiselt on soodustatud tööd sibultaimede- ja dekoratiivsete liblikõielistega. Häid tulemusi annab kahjuritõrje.
05.10, teisipäev, vana kuu kuni 10.55 kaksikutes, edasi vähisEndiselt on soodustatud tööd sibultaimede- ja dekoratiivsete liblikõielistega. Häid tulemusi annab kahjuritõrje. Ettevaatust taimedega, mis vajavad hädapäraselt väetamist — püsib üledoseerimise oht. Kuni kl. 10.00 võiks tegelda vääntaimedega ja hoiduda kokkupuutest pika- ja kitsalehiste taimedega. Pärast kl. 12.00 jätavad taimed endast vale mulje — nad ei kannata veepuuduse käes ja neid pole soovitav eriti tugevalt kasta. Parem oleks vältida seemnete kogumist ja töid viljapuudega.
06.10, kolmapäev, vana kuu vähisTubaste tsitruseliste viljad on täna erakordselt maitsvad ja aromaatsed. Häid tulemusi annab kahjuritõrje, sanitaarne lõikus ja tööd sibultaimede- ja dekoratiivsete liblikõielistega. Tähtede seis ei soosi seemnete kogumist ja manitseb ettevaatusele väetise doseerimisel veel õitsevate taimedega.
07.10, neljapäev, vana kuu kuni kl. 23.24 vähis, edasi lõvisTäna olge oma taimedega ümberkäimisel eriliselt ettevaatlikud. Parem on loobuda lõikamistest, väetamistest ja seemnete kogumisest. Seevastu võiks noppida vahetuks tarbimiseks tsitruseliste vilju ja hädavajadusel ette võtta üht-teist sibultaimede- ja dekoratiivsete liblikõielistega. Kahjuritõrje õnnestub.
08.10, reede, vana kuu lõvisTäna nopitud lilled seisavad kaua kaunitena, seda eriti kimpudes. Tähed soosivad töid põõsastaimede- ja sibul- ning dekoratiivsete liblikõielistega. Kahjuritõrje õnnestub. Vajadusel võib teha vormivat lõikust. NB: olge äärmiselt ettevaatlikud. Taimed on igasuguste mehhaaniliste vigastuste suhtes ülitundlikud. Eriti tundlik on juurestik. Olge jätkuvalt ettevaatlikud ka väetise doseerimisel.
09.10, laupäev, vana kuu lõvisTaimede juurestik on igasuguste mehhaaniliste vigastuste suhtes ülitundlik. See ei puuduta sibultaimi- ja dekoratiivseid liblikõielisi. Täna nopitud lilled seisavad kimpudes kaua kaunitena. Tähed soosivad eriliselt kahjuritõrjet ja sanitaarsetel eesmärkidel tehtavat lõikust.
10.10, pühapäev, vana kuu kuni kl. 10.01 lõvis, edasi neitsisOhtlik päev soojalembestele taimedele. Nad kahjustuvad kergesti madalate temperatuuride mõjul. Kuna täna on taimedel haavade paranemisega probleeme, siis tasuks lõikamistest loobuda. Valitseb kõrge nakatumisoht. Jätkuvalt ettevaatust väetamistega. Tähed soosivad töid põõsastaimede- ja sibul- ning dekoratiivsete liblikõielistega. Hommikupoolikul võib korjata lilli, sest nad püsivad kaua kaunitena. Õhtupoolikul on õige aeg asuda vääntaimede kallale. Vilju kandvad taimed on parem rahule jätta.

3. NÄDAL

11.10, esmaspäev, vana kuu neitsisTaimed on eriliselt tundlikud madalate temperatuuride suhtes. Taimede juurestik on väga tundlik mehhaaniliste vigastuste suhtes. Parem oleks edasi lükata ka kujundavad lõikused. See ei kehti liblikõieliste- ja sibultaimede ja lõhnatute õitega taimede puhul. Ettevaatust väetise doseerimisel
12.10, teisipäev, vana kuu kuni kl. 17.323 neitsis, edasi kaaludesOlge eriti tähelepanelikud soojalembeste taimedega, sest nad on endiselt madalate temperatuuride vastu tundlikud. Ettevaatust väetise doseerimisega isegi kui taimed seda tõesti veel vajavad. Aeg soosib igati töid sibultaimede- ja liblikõielistega. Hästi õnnestuvad sanitaarsed ettevõtmised, eelkõige putukatõrje. Kuni 16.30 võiks midagi vajalikku ette võtta lõhnatute õitega taimede juures. Pärast kl. 18.30 jõuab kätte aeg, millal on soodustatud tööd viljakandvate taimedega, eelkõige tsitruselistega. Ka aromaatsed taimed on teile tänulikud hoolitsuse eest. Hilistel õhtutundidel võib algust teha seemnete kogumisega.
13.10, kolmapäev, vana kuu kuni kl. 17.323 neitsis, edasi kaaludesParim aeg sanitaarseteks ettevõtmisteks, eelkõige putukatõrjeks. Aromaatsed taimed, s.h. tsitruselised, reageerivad positiivselt hoolitsusele. Tänane päev on soodne sibultaimede hoiule ladustamiseks ning seemnete kogumiseks. Vajadusel võib taimi mõõdukalt lõigata
14.10, neljapäev, kl. 18.30 kuu loomine kaaludes, kl. 22.11 edasi kuu skorpionisHea aeg kahjuritõrjeks. Täna leidke kindlasti aega korra loomiseks oma koduses aias. Kuni kl. 21.00 kandke hoolt eelkõige aromaatsete- ja sibultaimede, viljapuude ja marjapõõsaste eest. Pärast 23.00 tuleks lõpetada kõik ettevõtmised sibultaimedega nagu ka igasugused juurestikku mõjutavad tööd. Õhtul lõigatud lilled püsivad kaua.
15.10, reede, kuu loomise järgne päev skorpionisAeg soosib putukatõrjet. Koheseks serveerimiseks korjatud viljad on väga maitsvad ja aromaatsed. Tähed soosivad kastmist, kobestamist ja väetamist. Kuid ettevaatust — ärge juurestikku vigastage. Võib võra lõigata ja korrastada tubast aeda
16.10, laupäev, noor kuu skorpionisKoheseks serveerimiseks korjatud viljad on väga maitsvad ja aromaatsed. Sama kehtib ka maitsetaimede kohta. Täna vajavad taimed rohkelt vett ja neid võiks tavapärasest pisut enam kasta. Soovitav on tegelda juurestikku tugevdavate töödega. Võib lõigata võra nii sanitaarsetel kui kujundavatel eesmärkidel. Täna ei ole sobiv aeg lõikelillede kogumiseks — nad närbuvad kiiresti.
17.10, pühapäev, noor kuu kuni kl. 00.59 skorpionis, edasi amburisKa täna on koheseks serveerimiseks korjatud viljad maitsvad ja aromaatsed. Tähed soovitavad sibul- ja liblikõielised taimed täna rahule jätta. Kui aga olete soetanud talvel õitsema ajatatud lilli, siis nad tõusevad tänasest muldapanekust kiiremini üles ja õitsevad ohtramalt. Ka täna võiks taimi tavapärasest pisut enam kasta. Tänane kujundav lõikus õnnestub väga hästi, kuid jälgige selle juures kõiki ettevaatusabinõusid, et ei tekiks nakkusi. Õrnade kasvudega taimi oleks parem mitte puudutada.