Parimad loodus- ja rahakotisõbralikud nipid pesumasina kasutamiseks:

Pese alati pesu nii, et masin on täis. Nii kasutad ressursse täielikult ära. Kui sul on särgi puhtaks pesemisega kiire, siis lase oma käed käiku. Ühe riideeseme pärast ei ole mõtet tervet masinat tööle panna.

Pese külma veega. Säilita kuum vesi selleks, et puhtaks saada voodipesu ja rätikud. Samuti kasuta kuuma vett selleks, et pesumasin kõikvõimalikest bakteritest puhtaks saada. Lase sel korra paari kuu tagant ka tühjana käia — lisa vaid veiniäädikat, mis pahalased ära tapab.

Ära kasuta kuivatit täisvõimsusel. See on parem nii su masinale, riietele kui ka rahakotile, mis kuu lõpus elektriarvet maksma peab.

Kui on aega, siis lase riietel õhu käes kuivada. Lõksud ja pesunöör on põhjusega paljude perenaiste lemmikuks riiete kuivatamise viisiks. Värske õhk annab neile mõnusa lõhna ja samuti säilivad need kauem ilusana.

Kasuta loodussõbralikke pesuvahendeid. Pesed sa käsitsi või masinaga, alati on mõistlikum eelistada looduslikku pesupulbrit. Kiika mõnda ökopoodi, müüja oskab sulle kindlasti väärt nõuandeid jagada.

Väldi valgendajat. Selle asemel proovi hoopis vajadusel lisada pesule valget veiniäädikat, sidrunimahla, söögisoodat või kolmeprotsendilist vesinikperoksiidilahust.

Head pesemist!

Allikas: Greenbuilder Media