Piim läheb kiiresti pahaks? Põhjus võib peituda selles, et hoiad seda külmkapis täiesti vales kohas

 (19)
Coop Konsum Mustvee
Coop Konsum MustveeFoto: Anni Õnneleid

Enamik inimesi hoiab piimapakki külmkapi uksepoolses riiulis, aga tegelikult on üks päris loogiline põhjus, miks seda seal hoidma ei peaks, eriti juhul, kui tunned, et piim läheb palju kiiremini käest ära kui tegelikult peaks.

Kui piimapakk on juba kord avatud, vajab see normaalseks säilimiseks ühesugust temperatuuri. Kui asetad piimapaki külmkapi uksepoolsesse riiulisse, siis tõenäoliselt avad sina ja sinu pereliikmed külmkappi päevas ikka mitu korda ja mõnikord jääte pikemaks ajaks midagi otsima. Ehkki peaks tunduma, et kui külmkapp on vähe aega avatud, ei tohiks see mõjutada seesolevaid asju, siis tegelikult võib mõjutada küll.

Kus siis peaks piimapakki hoidma?

Kõige targem oleks piima hoida külmkapis keskmisel riiulil (mitte siis ukse küljes oleval riiulil, vaid külmkapi enda riiulil). Seal riiulil olevad asjad peaksid olema kõige vähem mõjutatud külmkapi ukse avamisest tingitud temperatuurimuutustele.

Üks asi, mis veel kiiresti külmkapis kipub pahaks minema, on kodujuust. Et seda ennetada, tasub kodujuustutops keerata külmkapis tagurpidi. Seda tasub teha siiski kinniste karpidega või selliste topsidega, kus on spetsiaalne kaas peal, et kogemata topsi sisu külmkappi laiali ei valguks.

Allikas: The Sun