Kääbusnektariinipuu


Kuldkollase viljalihaga nektariinid valmivad augustis-septembris. Rõdul või terrassil tuleks istutada suurde potti ning taim eelistab päikselist kasvukohta. Kuna puu on isetolmleja, siis piisab ka ühest taimest, et maitsvatest viljadest osa saada.

Melon-maavits


Lõuna-Ameerikast pärit taimel on sinised õied ja mahlased mesimeloni maitsega viljad. Melon-maavitsa võib edukalt kasvatada suures potis või amplis, kuid meeles tuleb pidada, et tegemist on külmaõrna taimega, mida ei tohi talveks välja jätta. Rõdul või terrassil kasvatades tuleks valida suur pott, millel on augud põhjas, maavitsa kõrvale võid istutada ka teisi taimi, näiteks viinamarju. Viljad valmivad sügisel.

Kääbusvirsikupuu “Bonanza”


Kevadel puhkevad virsikupuu okstel roosad õied, veidi karvase koore ja mahlaka viljalihaga virsikud valmivad juuli lõpus või hiljem. Palju oleneb sellest, kui soodne ilm on suvel olnud. Puule meeldib soe ja varjuline kasvukoht, kuid pott tuleks valida suuremapoolne. Isetolmlev puu on kompaktne ning teda võib kokku istutada teiste kääbuspuudega, et moodustada minipuuviljaaed.

Kääbusaprikoosipuu


See aprikoosipuu pakub silmailu nii kevadel kui ka suvel. Kevadel puhkevad puul armsad roosad õied, pilke püüavad ka kauni kujuga lehed ja ilusad, kollakasoranži koorega viljad. Väike ja kompaktne puu võtab vähe ruumi, kuid sealjuures kasvatab suuri vilju. Kääbusaprikoosipuu on haiguskindel, taim tuleks paigutada päikselisse ja kaitstud kasvukohta.

Viinapuu “Tricolor”


Selle viinapuu teeb eriliseks ühel taimel kasvavad kolme eri sorti viinamarjad: “Pinot Blanc” (valge), “Marechal Foch” (sinine), “Kalina” (punane). Viinapuu on ronitaim, mis tähendab, et ta vajab toestamist. Kui aga viinapuu hoida kujult kompaktsena, võib teda edukalt kasvatada ka konteineris näiteks terrassil või rõdul. Viinapuu armastab sooja, sellepärast tasuks leida talle päikseline kasvukoht.