1. Sa ei kasuta piisavalt teravat nuga

“Teravad noad on esmavajalikud! Sageli kodukokad kardavad teravaid nuge, kuid nürid versioonid võivad toidutegemise ära rikkuda,” kinnitab restorani Fox & the Knife kokk Karen Akunowicz. Seega, osta endale üks korralik nuga ja teritaja, mis muudab kokkamise palju nauditavamaks.

2. Kasutad värskete ürtide asemel vanu, kuivatatud maitsetaimi

“Kui vähegi võimalik, eelista värskeid ürte, sest miski ei too maitseid paremini esile,” teab Karen. “Peotäis basiilikut või koriandrit võib kogu roa paremaks muuta. Aga kui kasutad kuivatatud ürte, siis ole valmis neid sageli minema viskama ja asendama. Oregano, mis on aastaid su kapis seisnud, ei anna toidule midagi juurde.”

Sama kehtib ka sibula ja küüslaugu kohta. Eelista alati värsket kraami!

3. Maitsestad toitu alles lõpus

“Sageli unustavad kodukokad toitu enne selle valmimist maitsestada, aga tegelikult on minu kõige olulisem nipp kasutada soola ja pipart protsessi käigus,” soovitab Karen.

4. Loodad valmistoidu peale

“Värskete koostisosade ostmine on ekstreemselt oluline!” kinnitab restorani A’Vert Brasserie kokk Michael Glazier. “Paljud inimesed usuvad, et valmistoidu ostmisest piisab, aga mina usun, et toorelt toidu ostmine on ainus viis garanteerimaks, et see on tõesti värske. Aega kulub küll rohkem, aga see on seda väärt.”

5. Küpsetad liha liiga kaua ja ei lase sel järelküpseda

“Nii paljud inimesed kipuvad näiteks kana grillima seni, kuni see on lihtsalt üks söestatud jama. Varu endale hea lihatermomeeter ja õpi selgeks, mis temperatuuril kana, steike jms küpsetada. Ja lase alati lihal 10 minutit peale küpsemist veel “puhata”,” soovitab Michael.

6. Sa ei järgi retsepti

“Põhiline viga, mida kodukokad teevad, on see, et nad jätavad vajalikud sammud vahele, näiteks panevad küpsised ahju enne, kui ahi on piisavalt soe,” tõdeb Orlandos asuva Four Seasons Resorti pagar Rabii Saber. Järgi alati retsepti!

Allikas: Food and Wine