Tallegg ja toidublogija Britt Paju soovitavad tervitada kevadet ühe tõeliselt kerge kanaroaga, kus värviteraapiat pakkuvatele köögiviljadele on seltsiks mõnusalt vürtsikad kanakoivad.

Vürtsikad kanakoivad ahjuköögiviljadega
neljale

4 broilerikoiba
4 kartulit
4 porgandit
3 küüslauguküünt
1 punane tšilli
0,5 sidrunit
1 sl kuivatatud punet
1 sl paprikapulbrit
1 sl mett või rafineerimata suhkrut
2 sl punast veiniäädikat
4 sl oliiviõli

Pane ahjupannile kanakoivad, kooritud ja tükeldatud kartulid ning porgandid. Puhasta tšilli seemnetest, haki ja lisa samuti pannile. Purusta küüslauguküüned ja sega kokku õli, äädika, mee, pune ning paprikapulbriga. Vala saadud segu kanale ja köögiviljadele ning sega läbi.

Maitsesta soola-pipraga, pista köögiviljade sekka sidrunipoolik ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kana on küps. Serveerimisel pigista toidu peale mahl küpsenud sidrunist ja sega. Soovi korral lisa tšillihelbeid ja hakitud peterselli.