1. Töötle uksehingi

Pole üldse vaja osta spetsiaalset vahendit, mis uksehingelt “kriuksu” ära võtaks — oliiviõli teeb sama töö ära. Lisaks ei tule seda tööd just tihti ette, nii et pole mõtet hoida selleks tarbeks kodus mürgist vahendit, kui oliiviõli on nagunii alati käepärast. Pane lihtsalt natuke õli riidetükile ja nühi hing üle.

2. Kasuta raseerimisel

Kui kasutad raseerimisel oliiviõli, jääb nahk pehmemaks ja siledamaks kui raseerimisvahtu kasutades. Niisuta nahka oliiviõliga ka pärast raseerimist.

3. Karvapallid kontrolli alla

Sega lusikatäis oliiviõli kassitoiduga, see aitab karvapallidel kassi kõhus libedamalt liikuda, nii et selle asemel, et see sulle elutuppa keset põrandat oksendada, jätab ta selle viisakalt oma liivakasti.

4. Poleeri mööblit

Selle asemel, et poest kahtlaste koostisainetega mööblipoleerimisvahendit osta, sega see ise kokku:

  • 1 klaas oliiviõli
  • 25 tilka sidruni essentsiõli
  • 1/4 klaasi äädikat
  • 1/2 klaasi vett

Pane kõik ained spreipudelisse ja raputa ained korralikult segamini. Pihusta mööblile ja nühi lapiga kuivaks.

5. Eemalda silmameiki

Poes müüdavad silmameigieemaldajad sisaldavad tihti kahjulikke ja silmi ärritavaid aineid. Õnneks on olemas oliiviõli, millega saab edukalt meiki eemaldada. Pane paar tilka õli vatipadjale ja eemalda õrnalt meik ja mustus. Õli mitte ainult ei eemalda meiki, vaid regulaarsel kasutamisel tasandab ka kortse.

6. Tee käed ja juuksed värvist puhtaks

Kui oled suur isetegija ja tihti kodus pintsli või värvirullidega asjatad, siis kindlasti on ette tulnud seda, et sama palju kui seinal või kummutil, on sul värvi ka näol ja juustes. Efektiivne ja nahka ega juukseid mitte kahjustav viis sellest lahti saamiseks on just oliiviõli.

7. Eemalda kõrvavaiku

Kui sul on probleeme rohke kõrvavaiguga, siis oliiviõli tuleb siingi appi. Tilguta paar tilka soojendatud oliiviõli kõrva ja heida pikali, kõrva all rätik. Oliiviõli voolab koos kõrvavaiguga ise välja.

8. Puhasta aiatööriistu

Puhasta tööriistad kõigepealt mullast ja siis löö oliiviõliga läikima — see mitte ei pane su aiatööriistu puhtusest särama, vaid kaitseb neid ka roostetamise eest.

Allikas: Prevention