Kasuta valget destilleeritud veiniäädikat

Miks? Sest see on värvitu ja selge — seega jääb muutumatuks kindlasti su rõivaste algne värv. Võrdluseks saab tuua õunaäädika, mille puhul riided kerge pruunika tooni külge võtavad. Veiniäädikas on odav, kuid samas väga kasulik. Lisaks sellele, et ta eemaldab riietelt ebameeldivaid lõhnu, saab teda kasutada ka kodu puhastamiseks. Kuidas? Loe: Säästa raha: kodukeemia asemel kasuta hoopis veiniäädikat!

Lisa veiniäädikat pesutsükli alguses

Kui sa plaanid seda nippi proovida, siis on kõige targem veiniäädikat just pesutsükli alguses lisada. Loputustsükli ajal lisades võivad riided äädika lõhna külge võtta. Nii kui pesumasin lõpetab, võta oma riided ja vii need välja kuivama. Nii saavad nad õhutatud ja ehk paistab päikegi neile peale.

Vabane higiplekkidest

Kui plekid on väga tugevad, siis sega kokku võrdselt sooja vett ja veiniäädikat ning leota riideid selle sees. Kui asi aga nii hull ei ole, siis piisab veiniäädika higiplekile piserdamisest. Eriti hästi töötab see just valgete rõivaste puhul.

Kaota suitsuhais

Riided, eriti puuvillased, võtavad endale suitsuhaisu väga kergesti külge. Selle lõhna eemaldamine võib aga üsna keerukaks kujuneda. Eriti veel juhul, kui sa suitsu sees pikalt viibinud oled. Üks variant on sel juhul täita suur kauss või vann tulise veega ja segada sinna sisse tassitäis veiniäädikat. Riputa oma ebameeldiva lõhnaga riided auru kohale ja sulge vannitoa uks. Nii saad halvast haisust lahti!

Värskenda rätikuid

Kui su rätikutele tekib hallituselaadne lõhn, siis leota neid veiniäädikaga segatud vees. Lase neil seal kohe hea mitu tundi ujuda. Seejärel pese neid paar korda masinas.

Veiniäädika lisamine pesumasinasse on hea viis, kuidas oma riideid värskendada. Lisaks sellele eemaldab ta ka plekke ja muudab rätikud ning linad pehmeks.

Head katsetamist!