"Ma ei soovita näiteks serveerida palju saialisi-küpsetisi: näljased inimesed söövad need otsekui autopiloodiga kohe ära," räägib Romi Hasa värskes Anne&Stiili numbris.

"Parem on panna pearoa ootamise ajaks lauale hoopis kenasti tikuampsudena serveeritud melonit toorsingiga või muud kerget. Ja kindlasti enne sööki lauale kann veega, kus sees midagi ilusat ja värvilist, nt maasikaid või jõhvikaid," jagab ta näpunäiteid.

Põhitoidu ajaks soovitab Romi lauale aukohale sättida suurt liuda mõnusa kirju salatiga, kus on midagi rohelist ja krõmpsuvat, midagi värvilist ja midagi tugevamaitselist. Lisaks hästi lihtne kaste, mis on kokku raputatud sidrunist, oliivõlist, meest, sinepist, piprast ja kübekesest soolast. Praegusel hooajal teostatav lihtne, ilus ja värviline kombinatsioon on näiteks rukola, õrnalt marineeritud peet, vutimunad, toorsink ja Parmesan.

"Mis puudutab pearooga, siis soovitan rõhku panna nii ägedale salativaagnale ja nii uhkele ahjuvormitäiele köögiviljadele, et lihalõigud võib teha tavalisest veidi väiksemad. Eks tõsise soovi korral saab liha kas või neli tükki võtta, aga see on siis külalise vaba valik, mitte nii, et kõik tükid ongi XL-suuruses," soovitab Romi Hasa.