1. Jagatav arvuti

Kui sul on tööl arvuti, mida mitme inimesega jagad, siis oleks targem iga kord enne kasutamist see ka korralikult puhtaks teha. Esiteks, mõtle sellele, kas sa saad ikka veendunud olla, et sinust eelnev inimene näiteks pärast tualetis käimist korralikult käsi peseb. Teiseks, kui palju inimesi seda üldse kasutab? Isegi kui tegemist on pere ühise sülearvutiga, võiks teda paar korda nädalas puhastada.

2. Külmkapi uks

Ükskõik kas kodus või kontoris — mõtle, kui palju tegelikult külmkapiukse käepide vatti saab. Ja isegi kui seal on ainult mõned toidupritsmed, siis tea, et bakterid ja viirused paljunevad VÄGA kiiresti. Pese oma külmkapi ust vähemalt korra nädalas.

3. Auto sisemus

Konditsioneer, mis su autos igapäevaselt töötab, paneb kogu selle sisemuses oleva õhu kenasti ringlema. Millal sa aga viimati oma auto sisemust korralikult puhastasid? See peaks olema iganädalane kohustuslik tegevus. Kui sul on autos ka lapse turvatool, siis puhasta kindlasti ka seda.

4. Televiisori pult

Kui oled kuulnud õuduslugusid sellest, kui mustad need tehnikavidinad hotellides on, siis ega su kodus olukord palju parem ei ole. Seda katsuvad iga päev kõik sinu pereliikmed. Olenemata siis sellest, kas nende käed on lihtsalt higised või lisaks sellele ka näiteks toiduga koos. Fuh!

5. Käekott

Lisaks sellele, et sa seda kogu aeg näpid, jätad sa seda ka liiga tihti igale poole põrandale vedelema. Ja põrandad on täis kõiksuguseid baktereid või viiruseid. Kasuta igapäevaselt pihustatavat desinfitseerijat, et seda kõike natukenegi kontrolli all hoida.

6. Mobiiltelefon

See on tegelikult päris jube, kui palju baktereid meie telefonil on. Eriti arvestades, kui tihedalt me seda oma näo vastu surume. Alusta oma iga nädala telefoni puhastamisega.

Allikas: Women’s Health Magazine